Krantenkoppen

Open Vld wil dat studenten onbeperkt kunnen bijverdienen

Regeringspartij Open Vld heeft een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat jobstudenten onbeperkt kunnen bijverdienen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Meer krantenkoppen in België

Ultraloper Karel Sabbe stelt nieuwe film over Barkley Marathons voor: “Nu besef ik hoe uniek het was”

Een uitverkochte schouwburg zag in cc De Schakel ‘#17 – To finish the Barkley Marathons’ in première gaan. De film gaat over de uitzonderlijke prestatie van ultraloper Karel Sabbe, en diens steun en toeverlaat Joren Biebuyck. “Begin volgend jaar start ik een nieuwe recordpoging.”
The post Ultraloper Karel Sabbe stelt nieuwe film over Barkley Marathons voor: “Nu besef ik hoe

Lees meer »

Tuinhier Heule brengt hulde aan winnaars van ‘Vergroen en Bebloem’

Op de jaarlijkse bijeenkomst van Tuinhier Heule werden de laureaten van de ‘Vergroen en Bebloem’-wedstrijd 2024 gehuldigd door voorzitter Daniël Hostens, secretaris Danny Maes en vertegenwoordiger van de stad Kortrijk Stephanie Demeyer.
The post Tuinhier Heule brengt hulde aan winnaars van ‘Vergroen en Bebloem’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winnaars seniorenkaarting en Rummikub in de kijker

Het gemeentebestuur en de seniorenadviesraad van Alveringem organiseerden onlangs naar jaarlijkse gewoonte een seniorenkaarting. Dit jaar konden de deelnemers voor het eerst ook een spelletje Rummikub spelen. Op het einde van de gezellige namiddag werden de winnaars bekend gemaakt. Voor de kaarters waren dat Willy Dewaele, Willy Beuselinck, Jozef Barra, Ingrid Wybo, Luc Borry, Marie-Jeanne
The post Winnaars seniorenkaarting en

Lees meer »

Elton John-collectie geveild voor 8 miljoen dollar

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend 7,4 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar.

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

Controleurs De Lijn pakken minderjarig meisje hardhandig aan: “Ze was bijzonder agressief en verwondde zelfs één van hen”

Een controle op zwartrijden op een bus van De Lijn in Sint-Niklaas is woensdagnamiddag uit de hand gelopen. Op beelden van het incident is te zien hoe een meisje hardhandig aangepakt wordt door twee controleurs. “Ze was bijzonder agressief en verwondde zelfs één van onze controleurs”, zegt de persverantwoordelijke van De Lijn.

Lees meer »

Kattenfoor van 23 februari tot en met 3 maart

Van vrijdag 23 februari tot en met zondag 3 maart strijkt de Kattenfoor weer neer op de Grote Markt in Ieper. Er zijn meer dan 35 kramen. De officiële opening door het schepencollege is op vrijdag 23 februari om 17 uur. De kinderen mogen als eerste genieten van de vele attracties en randanimatie. “Ook dit
The post Kattenfoor van 23

Lees meer »

Zieke Julian Assange niet aanwezig bij zitting van laatste kans

Een zieke Julian Assange woont dinsdag de hoorzitting in het Britse High Court niet bij. “Hij voelt zich niet goed vandaag”, zei zijn advocaat Edward Fitzgerald bij de start van de zitting. Die wordt beschouwd als een laatste kans voor Assange om een overlevering van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten tegen te houden.

Lees meer »

Boomkwekerij Willaert uit Roeselare kleurt Parijs tijdens Olympische Spelen met maar liefst 50.000 struiken en planten

Voor Boomkwekerij Willaert uit Roeselare wordt het een heel bijzonder jaar. Het bedrijf viert zijn zestigste verjaardag én kijkt met veel belangstelling uit naar de Olympische Spelen. Willaert mocht maar liefst 3.090 struiken en 47.260 vaste planten leveren voor het grootste sportevenement ter wereld. “Alle projecten in Parijs zijn ontworpen met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Op die manier geven

Lees meer »

Raam van overvolle bus in Roeselare springt kapot: “Jongen krijgt glas op zich, maar chauffeur rijdt gewoon door”

In Roeselare is op een overvolle bus het glas van de achterste deur kapot gesprongen. De chauffeur is gewoon doorgereden tot aan het station van Roeselare. Seppe Hamerlinck en zijn vriend uit Moorslede stonden vlak bij de deur. "De bus zat zo vol, dat de deur niet goed openging, daardoor is het venster kapot gesprongen. Mijn vriend kreeg glasscherven op

Lees meer »