Krantenkoppen

Politierechter veroordeelt advocaat Omar Souidi tot 3,5 maand rijverbod en boete van 2.000 euro

De politierechtbank van Antwerpen heeft advocaat en mediafiguur Omar Souidi (38) veroordeeld tot 3,5 maand rijverbod en een boete van 2.000 euro. Volgens de rechtbank staat het vast dat Souidi vluchtmisdrijf pleegde, nadat hij op enkele geparkeerde wagens was gebotst.

Meer krantenkoppen in België

“Prins William is jaloers op het succes van Harry’s Invictus Games”

Ooit waren ze onafscheidelijk, maar de relatie tussen de Britse prinselijke broers Harry (39) en William (41) is intussen serieus bekoeld. De stukgelopen band uit zich dan ook in jaloezie. Zo is de prins van Wales niet bepaald blij met het succes van de Invictus Games van zijn broer. Dat beweert royalty-expert Robert Jobson (59).

Lees meer »

Amerikaans koppel vermoedelijk dood nadat drie ontsnapte gevangenen hun jacht kapen nabij Caraïbisch eiland

Een Amerikaans koppel dat op hun jacht aan het genieten was van een deugddoende vakantie bij de paradijselijke Caraïbische eilandengroep Grenada, is vermoedelijk vermoord door drie criminelen die ontsnapt waren uit een lokale gevangenis. De drie gevangenen kaapten het jacht van het koppel om tijdens hun vlucht voor de politie te ‘eilandhoppen’. Woensdag kon het ontsnapte trio weer opgepakt worden,

Lees meer »

“Ze was de Kim Kardashian van haar tijd”: het veelbewogen leven van Ira von Fürstenberg

De Italiaanse actrice en aristocrate, prinses Virginia von Fürstenberg – beter bekend onder haar artiestennaam Ira von Fürstenberg, is overleden op 83-jarige leeftijd. De zuiderse schoonheid had een gevarieerde carrière als actrice en model, en een nog veel kleurrijker privéleven, dat uitmondde in een huwelijk met een Spaans-Duitse prins. Ze was de perfecte mengeling van koninklijke gratie en Hollywood-glamour. Dit

Lees meer »

Veilingen van spullen Elton John brengt maar liefst 18,5 miljoen euro op

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John (76) verkocht voor maar liefst 18,5 miljoen euro. Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar (185.000 euro) geveild, en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro).

Lees meer »

Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel opgekraamd: “Grote Markt stond bomvol”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, startte zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt in Kortrijk. De gewijzigde locatie van het startpodium lijkt een schot in de roos. “De evaluatie moet nog volgen, maar op het eerste zicht lijkt alles voor herhaling vatbaar”, zegt bestuurslid Mathieu Tytgat.
The post Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel

Lees meer »

Diamant voor Noël en Rose dankzij een ziekenbezoek

Noël Deruytter (84) en Rose Vandenabeele (81) uit de Statiestraat hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Ze werden een koppel nadat Rose een bezoek had gebracht aan de zieke zus van Noël.
The post Diamant voor Noël en Rose dankzij een ziekenbezoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrees voor cholera-uitbraak op cruiseschip met meer dan 3.000 opvarenden in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt

Lees meer »

Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

De stad Tielt opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes. Ouders die dat willen, kunnen stilgeboren kinderen voortaan symbolisch laten registreren in dat sterrenregister.
The post Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE Oekraïne. VS zien geen tekenen dat Rusland nucleaire aanval plant – Kiev haalt recordaantal Russische vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Rare Disease Day: Denis (63) lijdt aan Amyloidosis ATTR

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en onzekerheid. Ook Denis Wolfs (63) uit Oostende weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »