Krantenkoppen

Politierechter veroordeelt advocaat Omar Souidi tot 3,5 maand rijverbod en boete van 2.000 euro

De politierechtbank van Antwerpen heeft advocaat en mediafiguur Omar Souidi (38) veroordeeld tot 3,5 maand rijverbod en een boete van 2.000 euro. Volgens de rechtbank staat het vast dat Souidi vluchtmisdrijf pleegde, nadat hij op enkele geparkeerde wagens was gebotst.

Meer krantenkoppen in België

Gewezen zaakvoerster van Huis Cécile in Rekkem is overleden

In het woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem is Cécile Vercambre (85) overleden. Ze was net geen halve eeuw zaakvoerster van Huis Cécile in de Priester Coulonstraat in Rekkem. De vrouwen konden er zorgvuldig een keuze maken uit een breed gamma aan beha’s, en vroeger van korsetten. Cécile maakte ze ooit nog zelf.
The post Gewezen zaakvoerster van Huis Cécile in Rekkem

Lees meer »

Chiromeisjes van Rumbeke pakken uit met ‘Nacht van de Rouge’

‘Nacht van de Rouge’ is een fuif van de Chiromeisjes van Rumbeke, waarbij de hele avond Kasteelbier Rouge vloeit en geweldige beats door de boxen geknald worden. “Op zaterdag 16 maart staat Chirumbero weer klaar met een geweldig feestje en vooral met veel ‘rougekes’”, aldus de organisatoren. “Verlies deze datum zeker niet uit het oog,
The post Chiromeisjes van Rumbeke

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia schrijft open brief na commotie rond veroordeling Acid: “Sanda’s ziel moet kunnen rusten”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over ‘klassenjustitie’ oplaaien. Maar

Lees meer »

Bianca Censori laat opnieuw weinig aan de verbeelding over: echtgenote van Kanye West in pikante bodysuit

Bianca Censori (29) is opnieuw met alle aandacht gaan lopen tijdens Milan Fashion Week. Censori was samen met haar echtgenoot Kanye West (46) aanwezig op de modeshow van het luxemerk Marni. Voor de gelegenheid had Bianca een weinig verhullende bodysuit aangetrokken. Al is er volgers van de vrouw ook iets anders opgevallen. “Ze ziet er heel droevig uit.”

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

Kunstenaars De Facktorij in Zoersel ontwerpen sokken voor daklozen: “Veel nood aan, maar zelden gedoneerd”

De Nederlandse organisatie Let’s do goods is met haar sociaal sokkenproject nu ook in België gestart, bij De Facktorij in Zoersel. Dat is een kunstatelier van de geestelijke gezondheidszorg Emmaüs. Let’s do goods laat sokken ontwerpen door kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid en per verkocht paar wordt er ook een paar gedoneerd aan daklozen.

Lees meer »

Van gesmolten ijssculptuur van Leopold II tot Genkse “Vieze mannen”-taart: expo Aanwinst in Genk toont werken die doorgaans niet te zien zijn

In C-mine in Genk is er vanaf morgen "Aanwinst", een expo met werken uit de hedendaagse kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap. Dat is bijzonder, want de werken worden normaal gezien niet tentoongesteld. Een van de werken is bovendien dit jaar de Belgische inzending voor de Biënnale in Venetië: 10 taarten die belangrijke momenten uit de geschiedenis van Genk verbeelden.

Lees meer »

Amerikaanse Audrii (11) gestorven na klap op hoofd, vroegere babysit beschuldigd van “moorddadig geweld”

Het lichaam van Audrii Cunningham, het 11-jarige meisje dat vorige week donderdag vermist raakte in Livingston (Texas), is teruggevonden in een rivier. Volgens de politie overleed het kind als gevolg van “moorddadig geweld”. Cunningham zou meer bepaald een slag op het hoofd hebben gekregen. Verdachte Don Steven McDougal (42), de vroegere babysit van Audrii, wordt beschuldigd van de moord op

Lees meer »