Krantenkoppen

Pommelien Thijs grote slokop op MIA’s 2023 met vijf awards

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jaar nadat eerste baby in hun armen stierf, verwelkomen Jonas en Elodie uit Zonnebeke hun schrikkelkindje: “We noemden hem naar Marcel”

Een geboorte op een schrikkeldag was geen thema bij Jonas en Elodie. “Hij is gezond, da’s het belangrijkste”, zegt het jonge koppel opgelucht. Een jaar eerder zagen ze hun eerste baby’tje sterven in hun armen.
The post Jaar nadat eerste baby in hun armen stierf, verwelkomen Jonas en Elodie uit Zonnebeke hun schrikkelkindje: “We noemden hem naar Marcel” appeared first

Lees meer »

Luie Vlaming

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Luie Vlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »

Hoe kijken wereldleiders naar de mogelijke terugkeer van Donald Trump?

Nu Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse voorverkiezingen wint, wordt de kans ook groter dat hij het opnieuw tot president van de Verenigde Staten schopt. Dat is het droomscenario van de Argentijnse president Javier Milei, die Trump afgelopen weekend nog breed glimlachend een knuffel gaf. Zijn ook andere wereldleiders, zoals Xi Jinping of Vladimir Poetin, even enthousiast over

Lees meer »

Vlaming is na vier dagen enige deelnemer van zwaarste ultramarathon ter wereld: “Eén atleet had geen kleur meer in zijn vingers”

Vier dagen na de start van de 6633 Arctic Ultra, de zwaarste ultramarathon ter wereld in Canada, is onze landgenoot Chris Seynaeve (43) de laatste overgebleven deelnemer. Hij besloot dinsdagavond onze tijd om als enige nog verder richting poolcirkel te trekken. Zijn prestatie is extra straf omdat de regio het zwaarste weer in weken te verduren krijgt, met temperaturen die

Lees meer »

Het is aan politici om ervoor te zorgen dat gevangenisstraffen worden uitgevoerd, in het belang van verkeersveiligheid

“Maak de straffen niet zwaarder, maar voer eerst al eens uit wat een rechter oordeelt.” In een recent interview aan HBVL moest Theo Wilsens niet lang nadenken over zijn grootste frustratie als politierechter in Beringen. De man krijgt dan ook geregeld hardleerse verkeersovertreders voor zijn rechtbank. Maar hoe pak je die aan? Die vraag stelt zich weer, nadat een 45-jarige

Lees meer »

Diksmuide krijgt OverKop-huis

Een OverKop-huis is een veilige plaats waar jongeren aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp wanneer ze zich niet zo goed voelen, ook voor een goed gesprek weg van alle taboes, stigmatisering of labels. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakte bekend dat Diksmuide één van de 23 Vlaamse en Brusselse

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

“Op de gemeente zeiden ze ‘maar mevrouw, u bent dood’”: Kim (29) kreeg te horen dat zij werd doodverklaard in plaats van haar zus

Het lijkt een scenario voor een soap, maar helaas voor de 29-jarige Kim Van Heuckelom uit Temse is het keiharde realiteit. Zij kreeg het verlies van haar zus Sharon (23) te verwerken, maar door een menselijke fout bij de gemeente werd Kim en niet haar zus doodverklaard. “Zelfs mijn 4-jarige dochter kreeg een brief toegestuurd over mijn overlijden”, vertelt ze.

Lees meer »

Stem mee voor de #IchtegemInspireert-awards

Jaarlijks reikt de gemeente de #IchtegemInspireert-awards uit. Wie deze prijzen wint bepalen de inwoners zelf, want tot en met 3 maart kan je stemmen voor jouw favoriete(n). Op vrijdag 22 maart worden de winnaars in de bloemetjes gezet. Ook de Krak en Jeugdkrak van Ichtegem worden dan gehuldigd.
The post Stem mee voor de #IchtegemInspireert-awards appeared first on KW.be.

Lees meer »