Krantenkoppen

Regering maakt komaf met verplicht medisch pensioen voor vastbenoemde ambtenaren

De federale regering wil het ziektepensioen voor ambtenaren hervormen. Dat maken ministers Karine Lalieux (Pensioenen, PS), Frank Vandenbroucke (Sociale Zaken en Volksgezondheid, Vooruit) en Petra De Sutter (Overheidsbedrijven, Groen) woensdag bekend. Vastbenoemde ambtenaren die uitvallen door langdurige ziekte, zullen niet langer op medisch pensioen worden gestuurd.

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.
The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Maxim De Cuyper, op zijn zeventiende klaar met voetballen, nu sterkhouder bij Club: “Pita, frieten, pizza… Ik at waar ik zin in had”

Het scheelde niets of Maxim De Cuyper (23), Club Brugge-fan sinds kindsaf, zat zondag met een sjaal om de nek in de tribunes van Jan Breydel. Zover is het niet gekomen. Een babbel met de rechtsback van Club over zijn blauw-zwart hart, de strijd met de eeuwige rivaal, La Liga en zijn metamorfose. “Als ik wist dat hij er niet

Lees meer »

Oekraïense militairen getuigen over chaotische terugtrekking uit Avdiivka: “Mogelijk 1.000 militairen gevangengenomen of vermist”

De val van Avdiivka, in het oosten van Oekraïne, zou wel eens een grotere nederlaag voor Oekraïne kunnen zijn dan aanvankelijk gedacht. Uit getuigenissen blijkt dat de chaotische terugtrekking van het Oekraïense leger met heel wat doden gepaard ging. Mogelijk zijn ook honderden militairen gevangengenomen of vermist. Een extra opdoffer voor een leger dat al met een groot tekort aan

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar

Het Jabbeekse buurtinformatienetwerk werd in 2004 opgericht door toenmalig korpschef Paul Mortier, burgemeester Roland Verleye en Luc De Sutter. Men wou toen vooral via een intern communicatiesysteem de veiligheidsgevoelens in Jabbeke verhogen.
The post Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brug in aanbouw ingestort in Nederland: twee doden en twee gewonden

Door het instorten van een deel van een brug in aanbouw in Lochem, een stad in het oosten van Nederland, zijn twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Dat meldt de Veiligheidsregio. De Arbeidsinspectie geeft aan dat het brugdek dat werd getakeld op zeker twee slachtoffers is gevallen.

Lees meer »

Acrobaat loopt van jarig ARhus naar Sint-Michielskerk

Zaterdag was het een komen en gaan van bezoekers in het jarige Kenniscentrum ARhus op de Munt in Roeselare. Om de tiende verjaardag te vieren waren over de vijf verdiepingen tal van workshops te doen. Eén bezoeker koos de minst makkelijke weg. Hij liep over een slackline heen en weer tussen het dakterras van ARhus en de toren van de

Lees meer »