Krantenkoppen

Regering maakt komaf met verplicht medisch pensioen voor vastbenoemde ambtenaren

De federale regering wil het ziektepensioen voor ambtenaren hervormen. Dat maken ministers Karine Lalieux (Pensioenen), Frank Vandenbroucke (Sociale Zaken en Volksgezondheid) en Petra De Sutter (Overheidsbedrijven) woensdag bekend. Vastbenoemde ambtenaren die uitvallen door langdurige ziekte, zullen niet langer op medisch pensioen worden gestuurd.

Meer krantenkoppen in België

Wetsdokter roept op tot nieuwe autopsie: dood van koning Albert I roept na 90 jaar nog altijd vragen op

De dood van koning Albert I, zaterdag 90 jaar geleden, blijft vragen oproepen. De vorst, een ervaren alpinist, kwam toen om het leven tijdens een fataal klimongeval in Marche-les-Dames. Wetsdokter Philippe Boxho pleit nu voor een nieuwe autopsie van z’n lichaam, want bijna een eeuw later heerst er nog steeds twijfel. Wat is er toen precies gebeurd? En waarom blijven

Lees meer »

Israël waarschuwt voor offensief tegen Rafah bij start van ramadan

Het Israëlische leger zal een offensief op de Palestijnse stad Rafah lanceren als alle Israëlische gijzelaars tegen 10 maart nog niet zijn vrijgelaten. Dat is zondag meegedeeld door de Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet. Op 10 maart start wellicht de ramadan, de islamitische vastenperiode.

Lees meer »

Ruim kwart van Belgen rijdt met elektrische fiets

De elektrische fiets wint terrein. Ruim een op de vier Belgen (28 procent) gebruikte er in 2023 één. Een jaar geleden was dat nog 24 procent. Dat blijkt dinsdag uit een enquête van de FOD Mobiliteit bij 6240 landgenoten tussen 18 en 79 jaar oud.

Lees meer »

50ste carnavalstoet Gullegem is voltreffer

Tussen de 30.000 en 35.000 kijklustigen dienden zich zondag 11 februari in Gullegem aan om er te genieten van de vijftigste carnavalstoet. Die rukte uit in zonnig weer en hield het zo goed als droog.
The post 50ste carnavalstoet Gullegem is voltreffer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Usher komt met zijn tournee naar Europa (maar België staat niet op de lijst)

“Europa en het Verenigd Koninkrijk. Ik ben jullie niet vergeten”, klonk het dinsdagochtend enthousiast op het Instagramaccount van Usher (45). De Amerikaanse zanger heeft zonet via zijn sociale media laten weten dat hij nog enkele extra concerten toegevoegd heeft aan zijn ‘Past Present Future’-tournee. Enige probleem? België staat helaas niet mee op de lijst.

Lees meer »

Ook in ons land kapotte bakfietsen van Babboe: “Ik en mijn tweeling van drie jaar kwamen ten val door gescheurd frame”

Een tweeling van drie die samen met hun mama ten val komt, een zadelpen die tijdens een fietstocht in tweeën breekt en onverklaarbare schade door roest. Ook in ons land zijn er problemen, blijkt uit getuigenissen van lezers die we toegestuurd kregen via 4040. Na onderzoek van het Nederlandse RTL Nieuws moet de fabrikant van Babboe-bakfietsen stoppen met de verkoop

Lees meer »

Wijkagent Bram Dutoit uit Veurne neemt deel aan Het Onbekende: “Winst geboekt als persoon”

Vanaf maandag 26 februari kan je op VTM kijken naar Het Onbekende. Daar laat Axel Daeseleire kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Een van de kandidaten is Bram Dutoit uit Veurne. De sympathieke wijkagent is van nature een controlefreak, maar moest dit tijdens het programma loslaten.
The post Wijkagent Bram Dutoit uit

Lees meer »