Krantenkoppen

Rita uit Ninove is beste jonge duif ter wereld: “Vernoemd naar mijn mama”

Duif Rita uit Nederhasselt, bij Ninove, is verkozen tot beste jonge duif ter wereld. Recent werd Rita ook al Olympisch kampioen. Dat is uitzonderlijk voor een duif van nog geen jaar oud. "Maar nu gaat ze naar het hok om te kweken", zegt Bert Penne.

Meer krantenkoppen in België

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Beeckmans strikt als onervaren zangeres rol in musical: “Er is nog werk, maar leuk dat Gert Verhulst in mij gelooft”

35 jaar geleden werd de allereerste aflevering van het legendarische ‘Tien om te zien’ uitgezonden op VTM. Voor Studio 100 dus het ideale moment om ‘Tien om te zien: de musical’ aan te kondigen. “Het wordt een hilarische musical met een geweldige sterrencast en iconische Vlaamse tophits”, klinkt het alvast veelbelovend. Onder andere Laura Tesoro, Jonas Van Geel en Nathalie

Lees meer »

Mooie cijfers voor Fietsbieb en Babytheek, maar kinderarmoede stijgt: “Aan toekomstige generatie verplicht nog een tandje bij te steken”

Twee jaar na de opmaak van een actieplan om de armoede in Izegem terug te dringen, maakt de stad een eerste voorzichtige positieve evaluatie. Zo kunnen de Fietsbieb en Babytheek mooie cijfers voorleggen. In schril contrast staan dan weer de stijgende cijfers rond kinderarmoede, met een stijging van vier procent ten opzichte van drie jaar geleden. Wat hoopt de stad

Lees meer »

Miss België neemt maatregelen na verijdelde aanslag vorig jaar: “Dader verblijft in psychiatrie, maar ik ben niet zeker dat hij daar nog zit”

De kroon is opgeblonken, de metaaldetector en de extra horde politieagenten staan klaar. Na de verijdelde aanslag vorig jaar laat het Comité van Miss België niets aan het toeval over bij de verkiezing zaterdag in Plopsaland De Panne. “We dragen dat trauma nog steeds met ons mee”, zegt organisatrice Darline Devos (59). Zeker omdat ze er niet helemaal vertrouwt dat

Lees meer »

“Al vaak gevallen toen ik in mijn auto wilde klauteren”: speciale parkeerplaats zorgt enkel voor kommer en kwel bij Stijn (50)

Het moest voor verlossing zorgen, het werd eerder het tegendeel. De toegewezen parkeerplaats voor mindervaliden die Stijn Hantson (50) kreeg, zorgt voor nog meer kommer en kwel. “Meer dan eens kwam ik ten val toen ik in mijn wagen probeerde te klauteren, hulp kwam er niet.”
The post “Al vaak gevallen toen ik in mijn auto wilde klauteren”: speciale parkeerplaats

Lees meer »

Waarom prinses Charlotte haar titel verliest als William tot koning wordt gekroond

Er staat de Britse prinses Charlotte (8) een “dramatische verandering” te wachten zodra haar vader koning wordt. Of toch althans wat haar koninklijke titels betreft. Volgens royalty-experten zal de prinses haar huidige titel verliezen onder de geldende opvolgingsregels. Wanneer haar vader gekroond wordt, zou Charlotte wel een nieuwe titel krijgen, hoewel onzeker is welke titel ze nog kunnen toekennen.

Lees meer »

Pommelien Thijs komt als personage om in videoclip: “Heel heftig, maar enkel zo komt boodschap aan”

Verliefd bellen over een crush en bam: haar fiets gegrepen door een auto, einde voor Pommelien Thijs (22). De beelden uit de videoclip bij haar nieuwe song ‘Het beste moet nog komen’, zijn hard en recht in uw gezicht. “Mijn familie en vrienden reageerden zelfs geëmotioneerd bij het bekijken ervan, maar ik heb bewust nagedacht over welke boodschap ik wilde

Lees meer »