Krantenkoppen

Rode Zee-crisis schopt export auto’s uit Azië in de war

20:13 De levering van nieuwe auto’s uit Azië loopt vertraging op, nu schepen de Rode Zee mijden en meer dan 6.000 kilometer omvaren. Het leidt in autodraaischijf Zeebrugge tot een adempauze voor straks een …

Meer krantenkoppen in België

Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren

Door de toenemende digitalisering van archiefdocumenten ziet het Brugs stadsarchief het aantal bezoekers drastisch dalen. Bijgevolg worden de openingsuren van de leeszaal beperkt.
The post Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op zo’n moment besef je dat alles fout kan lopen”: Luk Alloo kwam in gevaarlijke situatie terecht in Congo

‘Alloo in de buitenlandse gevangenis’ maken, het is niet zonder risico voor programmamaker Luk Alloo (60) en z’n team. Meer dan eens kwamen ze in een behoorlijk penibele situatie terecht. Van gevangen die ze moesten betalen voor bescherming, tot dronken soldaten die hen vasthielden: Luk vertelt ons zijn strafste verhalen van achter de schermen. “Een belangrijke les? Nooit naar het

Lees meer »

Geen warenhuis meer in centrum, dus wil Beveren een wekelijkse zaterdagmarkt

Het voorstel voor een wekelijkse markt komt uit Beveren zelf, de praktische consequenties moeten nog met de stad Roeselare worden afgetoetst. Het is Filip Lievens, voorzitter van het Bevers Komitee, die de koe bij de hoorns vatte en al op zoek ging naar standhouders. De locatie zou het plein naast de kerk zijn, er zou voor zaterdagvoormiddag geopteerd worden. Ondertussen

Lees meer »

Plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers op Belgische stranden, Europese grenzen bijna overal overschreden

Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op de Belgische stranden belanden. Dat blijkt uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Uit de resultaten blijkt dat de Belgische stranden op bijna alle punten de

Lees meer »

Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert vierde editie van Kaffee VTT

Terwijl de toppers zich klaarstomen voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, blazen de wielerliefhebbers uit Gullegem en omstreken morgen verzamelen voor de start van hun eigen voorjaar. De Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert voor de vierde keer hun fameuze Kaffee VTT: een mountainbiketocht gekoppeld aan een winterbar.
The post Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert vierde editie van Kaffee VTT appeared first

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland zet offensief bij Avdiivka verder” – Oekraïne beschuldigt Rusland van executie krijgsgevangenen

“Als Oekraïne aan zijn lot overgelaten wordt, zal Rusland ons vernietigen.” Daar heeft president Zelensky voor gewaarschuwd in de marge van de veiligheidsconferentie in München. Volgens de Amerikaanse president Joe Biden is de nederlaag in Avdiivka te wijten aan “de passiviteit” van het Amerikaanse Congres. En door Russische aanvallen op steden in het oosten van Oekraïne zijn zeker drie mensen

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »