Krantenkoppen

Russisch militair vliegtuig “met 65 krijgsgevangen” aan boord neergestort nabij Belgorod

Nabij de Russische Belgorod is woensdagochtend omstreeks 9 uur (Belgische tijd) een Russisch militair vliegtuig neergestort. Dat melden verschillende Russische staatsmedia. Het Kremlin heeft de crash van de Iljoesjin Il-76 nog niet officieel bevestigd, maar zegt de zaak te onderzoeken.

Meer krantenkoppen in België

Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One

Met twee zeges uit drie matchen mag SKT Ieper One tevreden zijn over de start van de play-ups in Top Division One. Zondag komt leider Mailleux Comblain BIS One naar de Ieperse sporthal.
The post Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met steun van Biden en Sunak ligt weg open voor Navo-baas Rutte: “Zal erover waken dat alliantie sterk en paraat blijft”

Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag zijn steun laten blijken voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. En ook de Amerikaanse president Joe Biden schaart zich volledig achter de kandidatuur van Rutte om de Noor Jens Stoltenberg op te volgen aan het hoofd van de alliantie, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »

“Mijn spelers zijn supermannen”: City-coach Guardiola hekelt bomvolle kalender na zege bij Bournemouth, De Bruyne en Doku vallen in

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Lees meer »

Profvoetballer slaat man schedelbreuk na ruzie aan bushalte, rechter slaat terug met twee jaar cel

Antwerpenaar en profvoetballer Ilias Chair (26) is veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan één jaar effectief. Hij moet ook een schadevergoeding van 15.600 euro schadevergoeding aan Niels T., een man uit Herzele. De mannen waren in de zomer van 2020 op vakantie in Noord-Frankrijk maar hun families kwamen tegenover elkaar te staan in het gedrum aan een bushalte, na een

Lees meer »

Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook dit jaar weer live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne? “Het is afwachten”

Haalt de banner van Vincent Salembier (52) dit jaar opnieuw de live uitzending van Sporza tijdens de verslaggeving van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne? Voor Vincent is het nog even afwachten. Sinds vrijdagavond is Vincent al bezig met de laatste hand te leggen aan zijn opstelling bij een hoeve in Sint-Denijs.
The post Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook

Lees meer »

Kan Oekraïne Rusland nog stoppen? Acht vragen aan Roger Housen: “Slechts kwestie van tijd voor er nog een stad in Russische handen valt”

Na de Russische verovering van Avdiivka klinkt de Oekraïense smeekbede om munitie steeds luider. De situatie wordt met de dag moeilijker. Zijn de Russen nog wel tegen te houden? Wat wordt de volgende stad die Rusland verovert? En waarom is artillerie zo belangrijk? Acht vragen aan oud-kolonel Roger Housen. “Als Poetin erin slaagt dit gebied in handen te krijgen, dan

Lees meer »

Stad krijgt OverKop-huis: “Je goed in je vel voelen, is de basis van alles”

In West-Vlaanderen worden binnenkort vijf nieuwe OverKop-huizen ingericht. Een daarvan komt in Wijkcentrum Eikenhove, in de Torenhof-wijk. “De jeugd kan er spontaan terecht voor activiteiten, maar vindt er vooral een luisterend oor of gepaste hulp”, vertelt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
The post Stad krijgt OverKop-huis: “Je goed in je vel voelen, is de basis van alles” appeared

Lees meer »

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

De Nederlandse maatregelen om de stikstofuitstoot van de landbouw in te perken, zijn onvoldoende. Dat concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteit in Wageningen (WUR) en ingenieursbureau Deltares in een gezamenlijk onderzoek.

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

Gezamenlijke overlastcontrole in stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel: geseind persoon gearresteerd

Op dinsdag 20 februari voerde Politiezone VLAS, samen met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), de Politiezone Moeskroen, de federale (spoorweg) politiediensten en de Franse politie, een grootschalige overlastcontrole uit in de stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel.
The post Gezamenlijke overlastcontrole in stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel: geseind persoon gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olympisch snowboarder Jamie Anderson gaat de piste op met 11 maanden oude baby, maar krijgt heel wat kritiek: “Eén botsing en het is voorbij”

Jamie Anderson (33) is momenteel op skireis met haar gezin. De Amerikaanse snowboarder won op de Winterspelen van 2014 én 2018 goud in de olympische discipline Slopestyle, en voelt zich dus helemaal thuis op een snowboard. Tijdens het skitripje in de Rocky Mountains liet ze haar elf maanden oude dochtertje kennis maken met haar sport en daalde ze de piste

Lees meer »