Krantenkoppen

Russisch militair vliegtuig neergestort nabij Belgorod: “Krijgsgevangenen aan boord”, zegt Rusland. Volgens Oekraïense bronnen waren het raketten

In de buurt van Belgorod, een Russische stad bij de grens met Oekraïne, is een Russisch militair vliegtuig neergestort. Het Russische ministerie van Defensie zegt dat er “65 krijgsgevangenen, zes bemanningsleden en drie andere mensen aan boord waren”. Bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten beweren volgens ‘Ukrainskaya Pravda’ dat het toestel raketten aan boord had.

Meer krantenkoppen in België

Deelt Taylor Swift steek uit naar ex Joe Alwyn tijdens concert in Melbourne? “Ik voelde me heel eenzaam”

Taylor Swift (34) leek zaterdagavond tijdens een optreden in Melbourne een snedige opmerking te geven over haar ex Joe Alwyn (32). De Amerikaanse zangeres vertelde dat ze zich zeer eenzaam voelde terwijl ze in quarantaine zat tijdens de coronapandemie. In de tijd woonde ze nog bij haar toenmalige vriend Alwyn. “Ik dronk mijn gewicht in witte wijn.”

Lees meer »

Slachtoffers Epstein dienen klacht in tegen FBI

Twaalf vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hebben woensdag een burgerlijke procedure aangespannen tegen de FBI. Ze vinden dat de veiligheidsdienst gefaald heeft in het ontmantelen van het netwerk van Epstein.

Lees meer »

Dirk (63) en Cathy (55) verlaten na 24 jaar bekend wielerrestaurant ‘In de Zon’ in De Klijte: “Dank aan iedereen voor de mooie jaren”

Vanaf vrijdag 23 februari worden Pieter Dierickx en Salima El Bakali de nieuwe uitbaters van het restaurant In de Zon op de Scherpenberg in De Klijte. Dirk Ghyselinck en Cathy Coffin verlaten na 24 jaar dienst de zaak. Op vrijdag 16 februari baten ze een laatste keer In de Zon uit. “Onze oprechte dank aan ons toegewijd personeel, onze leveranciers

Lees meer »

Briljant voor Daniël en Noëlla

Daniël Struyve en Noëlla Eeckhout vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Vanuit de gemeente kreeg het koppel vele felicitaties. Samen met hun familie vierden de jubilarissen graag verder feest.
The post Briljant voor Daniël en Noëlla appeared first on KW.be.

Lees meer »

Indra (24) blijft met vragen zitten na zelfdoding van haar vader en dient klacht in: “Onderzoek biedt geen duidelijkheid”

Indra Van Den Berghe (24) verloor op 19 april haar vader Johan (58) door zelfdoding. Maar hoewel Indra zich daar aanvankelijk bij had neergelegd, ondanks haar ongeloof over zijn daad, rezen de voorbije maanden steeds meer twijfels. Het dossier dat over de zelfdoding werd opgesteld en dat ze in september mocht inkijken, vindt ze allesbehalve sluitend. Samen met haar advocaat

Lees meer »

Voormalig FBI-informant vervolgd voor leugens over zoon van president Biden

Een voormalige FBI-informant is beschuldigd van het verspreiden leugens over de betrokkenheid van Hunter Biden, de zoon van Amerikaans president Joe Biden, over diens betrokkenheid bij zakelijke transacties met het Oekraïense energiebedrijf Burisma Holdings. Dat heeft de Amerikaanse speciale aanklager David Weiss donderdag gezegd. Weiss leidt een strafrechtelijk onderzoek naar de zoon van Joe Biden.

Lees meer »

Voerenaren positief over mogelijke komst van Einsteintelescoop

Op de eerste infoavond over de Einsteintelescoop in Voeren hebben de inwoners positief gereageerd op de mogelijke komst van de telescoop. De telescoop wordt een ondergronds meetstation dat zwaartekrachtgolven zal meten en komt mogelijk op het drielandenpunt in Voeren. Inwoners hadden vooral vragen over de impact op de omgeving.

Lees meer »

Derde meer deelauto’s in een jaar tijd in Vlaanderen

Het voorbije jaar heeft autodelen in Vlaanderen een sterke groei gekend. Eind 2023 waren er 4.159 deelauto’s, of een derde meer dan het jaar ervoor. Dat schrijft De Zondag op basis van Autodelen.net, dat in opdracht van de Vlaamse overheid de cijfers bijhoudt.

Lees meer »

OCMW-medewerkster (48) die jarenlang geld stal van haar cliënten riskeert 30 maanden cel: “Ze heeft me gewoonweg gepluimd”

Jarenlang stal K.V. (48), een OCMW-medewerkster van Kruibeke, schaamteloos het geld van haar cliënten. Daarvoor moest ze zich dinsdag in de rechtbank van Dendermonde verantwoorden. “Ze schaamt zich en werkt hard om alles tot de laatste cent terug te betalen”, zei de advocaat van de beklaagde. Ze riskeert een celstraf van dertig maanden en een boete.

Lees meer »

Stembureau in WZC Aksent zorgt voor verkiezingskoorts

In overleg met de directie van WZC Aksent besloot het gemeentebestuur een kiesbureau in te richten in de cafetaria van het woonzorgcentrum. “Niet alleen de bewoners van Aksent zullen er kunnen stemmen, maar ook de kiezers van de omliggende straten.” Niet naar de zin van N-VA en Trots Op Lendlee. “Het is duidelijk dat het CD&V-bestuur dit doet uit electorale

Lees meer »

Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest

Op zondag 7 juni zal de legendarische Ieperse hardcoreband Congress een exclusieve reünieshow spelen op Ieper Hardcore Fest. Twaalf jaar hadden zanger Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle elkaar niet gesproken hadden na een misverstand op de vorig reünie op Ieperfest 2012, maar in de podcast The Sound of the Attic van Stijn Vanbrabant werden de plooien

Lees meer »