Krantenkoppen

“RWDM moet een voorbeeld nemen aan Cercle”: een match van vijf minuten, hoe pak je dat aan?

Deze namiddag werken RWDM en Eupen de resterende vijf minuten af van hun door het wangedrag van supporters stopgezette match. Maar hoe begin je daar nu aan als ploeg? Wat moet Eupen doen? En wat mag RWDM niet doen? Wij vroegen het aan onze huisanalist Marc Degryse. “De voorbereiding is deze maal nóg belangrijker dan anders.”

Meer krantenkoppen in België

N-VA verzamelt bezwaren tegen woontoren

Het openbaar onderzoek is momenteel lopende voor het prestigieuze bouwproject Petit Rouge op de Zeedijk. Oppositiepartij N-VA zet mee de schouders onder het protest: onder meer gemeenteraadsleden Kurt Decleer en Daphné Dumery boden vorig weekend een handje hulp bij het opmaken van de bezwaarschriften.
The post N-VA verzamelt bezwaren tegen woontoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

Dood van Navalny leidt tot groeiende ontevredenheid onder Russen, zegt Poetins ex-speechschrijver: “Kans op rellen neemt toe”

Na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny (47) lijkt de ontevredenheid onder de Russische bevolking sterk toe te nemen. Dat heeft Abbas Gallyamov, de voormalige speechschrijver van de Russische president Vladimir Poeitn (71), gezegd in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. “De mensen die eerder loyaal waren aan Poetin, worden steeds meer ontrouw”, aldus Gallyamov.

Lees meer »

Olympisch snowboarder Jamie Anderson gaat de piste op met 11 maanden oude baby, maar krijgt heel wat kritiek: “Eén botsing en het is voorbij”

Jamie Anderson (33) is momenteel op skireis met haar gezin. De Amerikaanse snowboarder won op de Winterspelen van 2014 én 2018 goud in de olympische discipline Slopestyle, en voelt zich dus helemaal thuis op een snowboard. Tijdens het skitripje in de Rocky Mountains liet ze haar elf maanden oude dochtertje kennis maken met haar sport en daalde ze de piste

Lees meer »

Siska Schoeters spaart kritiek op programma van Natalia en Astrid niet: “In gedachte bij alle alleenstaande moeders”

Van ‘beschamend’ tot ‘ongeloofwaardig’. Astrid Coppens (41) en Natalia Druyts (43) krijgen er op sociale media stevig van langs na de eerste aflevering van ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’. Het idee om de twee BV’s één maand in armoede te laten leven, valt niet bij iedereen in goede aarde. Zelfs presentatrice Siska Schoeters (41) mengt zich nu in de

Lees meer »

Leven met een deadline: “Steden, omarm je jongeren!”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »

Eén op de drie Oekraïense vluchtelingen in Vlaanderen heeft werk. Zo ook Iryna (40): “Mijn job zorgt voor afleiding van wat er in mijn land gebeurt”

Iryna Sakhanda (40) vluchtte na de Russische inval van twee jaar geleden weg uit Kyiv. Ze kwam met haar toen 2-jarig zoontje naar België. Vandaag is ze projectingenieur bij Pfizer Puurs. “Voor een vluchteling gaat een job hebben niet alleen over geld. Het gaat over integreren, de taal leren, je nuttig voelen.”

Lees meer »

Japan houdt conferentie voor wederopbouw van Oekraïne, is dat niet wat vroeg?

In Japan is een conferentie afgerond voor de economische samenwerking met en wederopbouw van Oekraïne. Vooral dat laatste doet bij velen de wenkbrauwen fronsen, want nu Rusland enkele belangrijke overwinningen haalt aan het front lijkt het einde van de oorlog allesbehalve in zicht. Waarom organiseerde Japan nu al een conferentie voor de Oekraïense wederopbouw?

Lees meer »

Meteorologische winter loopt op zijn einde: moeten we dit voorjaar vrezen voor meer regen door El Niño?

We naderen stilaan het einde van februari. Heel wat mensen kijken uit naar meer zon en drogere perioden. Vanaf 1 maart 2024 begint de meteorologische lente. Kunnen we meteen een overgang naar zachter en droger lenteweer verwachten of blijven we in wisselvallig weer vertoeven door El Niño? Weeranalist Nicolas Roose legt uit wat de impact kan zijn van dit weerfenomeen

Lees meer »