Krantenkoppen

Sarcastische Franse burgemeester vaardigt opvallend besluit uit: verboden voor sneeuw om nog op zijn gemeente te vallen

De burgemeester van het Franse Raillencourt-Sainte-Olle, dichtbij de Belgische grens, heeft dinsdag een opvallend gemeentelijk besluit uitgevaardigd: voortaan is het voor sneeuw verboden om nog op zijn dorp te vallen. Dat schrijft La Voix du Nord.

Meer krantenkoppen in België

“Navalny had vlak voor overlijden geruild moeten worden met Russische huurmoordenaar”

De Russische president Vladimir Poetin (71) heeft zijn grootste tegenstander Aleksej Navalny (47) vermoord omdat die laatste op het punt stond geruild te worden tegen een Russische huurmoordenaar. Dat beweert Maria Pevtsjich, de voorzitter van de raad van bestuur van Navalny’s anticorruptiefonds. De onderhandelingen over de gevangenenruil “bevonden zich in de laatste fase”, zegt Pevtsjich.

Lees meer »

Familieconcert en pannenkoekenverkoop

Muziekvereniging De Ridder Jans Zonen Dadizele brengt op zaterdag 2 maart een familieconcert. Onder leiding van dirigent Hannes Verstraete en in samenwerking met de stedelijke academie voor podiumkunsten (STAP) uit Roeselare geven de muzikanten vanaf 16 uur het beste van zichzelf in zaal den Ommeganck. Tickets kosten aan de deur 15 euro. Voor de kinderen
The post Familieconcert en pannenkoekenverkoop

Lees meer »

Bpost-topman wil bladzijde omslaan en transformatie inzetten

Bpost staat voor een brede transformatie. Daarvoor zal flexibiliteit nodig zijn, maar dat zal enkel gebeuren in een sociale context. Dat heeft CEO Chris Peeters dinsdag verklaard in de Kamer, waar hij zijn visie op de toekomst van bpost uit de doeken deed. “Ik hoop dat we kunnen focussen op de toekomst, meer dan stil te staan bij de keuzes

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft voorzitter Bart Meganck de beschuldigde opnieuw kort verhoord. De Kortrijkzaan bleef erbij dat hij Jill Himpe (36) op 5 november 2019 in Aalbeke niet opzettelijk de keel oversneed. Anderzijds gaf Oudaha toe dat hij toch meer kracht uitoefende dan hij zelf dacht.
The post Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan

Lees meer »

Mogelijk 6 nieuwe gevallen van levensbedreigende varkenslintworm ontdekt bij MRI-screening van Lierse schoolkinderen

In basisschool Het Molentje in Lier zijn opnieuw 6 mogelijke gevallen van een besmetting met de larve van de varkenslintworm ontdekt. Dat meldt het Departement Zorg. Na de ontdekking van een vijfde geval afgelopen jaar werd er een breder gezondheidsonderzoek opgezet. Tijdens die MRI-screening bij 77 kinderen uit de school ontdekte men bij 6 kinderen verdachte letsels in de hersenen

Lees meer »

Kamping Kitsch Club pakt uit met een stunt: amper 18 euro voor een ticket

Vandaag, vrijdag 1 maart klokslag 12 uur, start Kamping Kitsch Club met de ticketverkoop. Alles in het leven wordt duurder, maar het grootste verkleedfestival van West-Europa heeft geen last van de inflatie en maakt de tickets goedkoper. Ook de eerste vijf namen zijn bekend die op zaterdag 17 augustus afzakken naar festivalterrein Lange Munte in Kortrijk. Kamping Kitsch Club kondigt

Lees meer »

Marianne Vos klopt Kopecky in de sprint van Omloop Het Nieuwsblad

Geen twee op een rij voor Lotte Kopecky (SD Worx) in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen. In de sprint om de zege werd de regerende wereldkampioene zaterdag geklopt door de Nederlandse Marianne Vos van Visma – Lease a Bike, die bij haar eerste deelname aan de Omloop meteen raak schoot. De derde plaats was voor de Italiaanse kampioene

Lees meer »

Komzangers huldigen de kampioenen

In zaal de Velodroom in Sint-Eloois-Winkel huldigden de Komzangers hun kampioenen. Staand: het bestuur van de vinkenmaatschappij ‘de Komzangers’ uit Wevelgem Filip Sioen, Ann Demeestere, Ann Debever, Francky Deroo, Renée Wittouck en Frans Decin. Zittend: kampioene Kathy Keersdock, koning Mark Demeester en tweede kampioen Frank Demyttenaere. (JS/foto JS)
The post Komzangers huldigen de kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes verdachten in de cel voor seksuele uitbuiting na inval in Oostende

In een onderzoek naar seksuele uitbuiting in Oostende en Hongarije zijn zes verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Tijdens een inval werden in Oostende drie potentiële slachtoffers aangetroffen.
The post Zes verdachten in de cel voor seksuele uitbuiting na inval in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Valse ziektebriefjes te koop online: kan je werkgever je ontslaan als je zo’n briefje gebruikt?

Je kan online heel makkelijk een vals ziektebriefje kopen. Dat heeft ‘VTM Nieuws’ zelf vastgesteld. “Deze website schept zelfs op dat ze marktleider zijn voor online ziektebriefjes”, klinkt het in onderstaande reportage. En het gaat allemaal heel simpel. “Enkele vragen invullen volstaat al.” Maar als je betrapt wordt, kan het gebruik van zo’n ziektebriefje grote gevolgen hebben, waarschuwen experts.

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »