Krantenkoppen

Satellietbeelden tonen hoe Israël begraafplaatsen in Gaza vernietigt: “Flagrant in strijd met humanitair recht”

Met bulldozers en ander zwaar rollend materieel gaat het Israëlische leger al weken tekeer op kerkhoven in Gaza. “Dit is flagrant in strijd met het internationaal humanitair recht.”

Meer krantenkoppen in België

Hevige regenval eiste sinds november al ruim dertig mensenlevens in Bolivia

In Bolivia blijft de overvloedige regen voor problemen gezorgd en in honderden gemeenten en dorpen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de autoriteiten lieten sinds november al zeker 33 mensen het leven als gevolg van de hevige regenval, die voor modderstromen en overstromingen zorgde. De dodentol is daarmee fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, bericht

Lees meer »

“Sinds enkele jaren blijft de voordeur hier dicht”: café ‘t Flosje draait voor 95 procent op mannen

Café ‘t Flosje in de Gitsbergstraat is nog een echte volkse herberg. De radio speelt er wel op de achtergrond, maar het zijn de klanten die het voor het zeggen hebben. En dat zijn veelal Gitsenaars en de patron is ook geboren en getogen in de Gitsbergstraat.
The post “Sinds enkele jaren blijft de voordeur hier dicht”: café ‘t Flosje

Lees meer »

Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal

De organisatoren van de Brugse Kaasmarkt hebben een cheque van 2.000 euro geschonken aan Integraal. Het gaat om de opbrengt van de kaasmarkt van september vorig jaar. Jaarlijks wordt op de eerste zondag van september de kaasmarkt gehouden op het Zand.
The post Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acrobaat loopt van jarig ARhus naar Sint-Michielskerk

Zaterdag was het een komen en gaan van bezoekers in het jarige Kenniscentrum ARhus op de Munt in Roeselare. Om de tiende verjaardag te vieren waren over de vijf verdiepingen tal van workshops te doen. Eén bezoeker koos de minst makkelijke weg. Hij liep over een slackline heen en weer tussen het dakterras van ARhus en de toren van de

Lees meer »

Lichaam van Navalny zou terecht zijn, maar wordt streng bewaakt: “Hier gebeurt iets mysterieus”

Het lichaam van Poetin-criticus Aleksej Navalny is terecht, dat meldt de onafhankelijke Russische krant Novaya Gazeta. Het lichaam zou veel verwondingen vertonen die mogelijk het gevolg zijn van stuiptrekkingen. Intussen wordt beweerd dat Russische agenten van de FSB Navalny enkele dagen voor zijn overlijden bezocht hebben in zijn cel en beveiligingscamera’s uitgeschakeld hebben.

Lees meer »

Herman Brusselmans spaart kritiek op programma van Natalia en Astrid niet: “Afschuwelijk, wetende hoeveel zij verdient met ‘The Voice’”

Van ‘beschamend’ tot ‘ongeloofwaardig’. Astrid Coppens (41) en Natalia Druyts (43) krijgen er op sociale media stevig van langs na de eerste aflevering van ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’. Het idee om de twee BV’s één maand in armoede te laten leven, valt niet bij iedereen in goede aarde. Ook heel wat bekende Vlamingen mengen zich nu in de

Lees meer »

Belg en Pool komen om het leven nadat brug in aanbouw instort in Nederland

Een boog van een brug in aanleg is woensdag naar beneden gestort op een bouwplaats in het Nederlandse Lochem, in het oosten van het land. Daarbij zijn twee mannen om het leven gekomen. Een van de dodelijke slachtoffers heeft de Belgische nationaliteit. De ander is van Poolse komaf, stelt de Nederlandse arbeidsinspectie. Het gaat om bouwvakkers die aan het werk

Lees meer »

Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit”

‘Rekkem Sport stopt’ en ‘Rekkem Sport fuseert met RC Lauwe’. Het zijn enkele van de geruchten die de voorbije weken werden uitgestrooid. “Goedkope roddels waar niks van waar is”, reageert voorzitter Mathy Van Huylenbrouck. “Rekkem Sport is levendiger dan ooit. Onze jeugdwerking kende de laatste maanden een geweldige groei.”
The post Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan

Lees meer »

Poetin promoveert man die verantwoordelijk zou zijn voor foltering Navalny

De Russische president Vladimir Poetin heeft enkele dagen na de dood van Kremlincriticus Aleksej Navalny verschillende ambtenaren van het gevangeniswezen promotie gegeven. Een van hen, Valery Boyarinev, zou als vicechef van de gevangenisautoriteit FSIN volgens Navalny’s anticorruptiebeweging FBK verantwoordelijk geweest zijn voor de foltering van de opposant.

Lees meer »

Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in

Lees meer »

Recordaantal levertransplantaties in UZ Leuven dankzij nieuwe techniek

Vorig jaar vond in het UZ Leuven een recordaantal levertransplantaties plaats, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Gemiddeld gebeurden er jaarlijks 75 transplantaties van levers, in 2023 steeg dat aantal tot 93. Dankzij een nieuwe techniek kunnen er meer donorlevers gebruikt worden van mensen die gestorven zijn aan een hartstilstand.

Lees meer »

Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar langebaanschaatser Bart Swings: “Je hebt me doen wenen”

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar langebaanschaatser Bart Swings. In het Canadese Calgary verlengde hij zijn wereldtitel op de massastart. Swings blijft zo regerend olympisch, Europees en wereldkampioen. De koning van de massastart mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar langebaanschaatser Bart Swings: “Je hebt me doen wenen” appeared first on KW.be.

Lees meer »