Krantenkoppen

Satellietbeelden tonen hoe Israël begraafplaatsen in Gaza vernietigt

Met bulldozers en ander zwaar rollend materieel gaat het Israëlische leger al weken tekeer op kerkhoven in Gaza. “Dit is flagrant in strijd met het internationaal humanitair recht.”

Meer krantenkoppen in België

Senioren laten hun stem horen in Bredene

Op donderdag 21 maart organiseert Vief Bredene een vertoning van het theaterstuk ‘De Generatie’ waarin een twintigtal senioren hun verhalen vertellen.
The post Senioren laten hun stem horen in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostende doet weer mee met de Veggie Challenge

Stad Oostende neemt voor de vierde keer deel aan de Veggie Challenge in maart en zet de peulvruchten in de kijker. Oostendenaars kunnen zich gratis registreren. Tijdens de maand maart zijn er verschillende initiatieven in het kader van de Veggie Challenge. Ook de Oostendse restaurants springen weer op de kar.
The post Oostende doet weer mee met de Veggie Challenge

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Loekasjenko wil in 2025 weer een nieuwe termijn als president

Aleksandr Loekasjenko (69) wil in 2025 een nieuwe termijn als president van Wit-Rusland. Dat heeft de omstreden leider volgens staatspersbureau ‘BelTA’ gezegd nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht voor de verkiezingen voor het parlement en de gemeenteraad van Minsk. Loekasjenko is een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en wordt vaak de laatste dictator van Europa genoemd.

Lees meer »

Veilingen van spullen Elton John brengt maar liefst 18,5 miljoen euro op

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John (76) verkocht voor maar liefst 18,5 miljoen euro. Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar (185.000 euro) geveild, en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro).

Lees meer »

Zaak ontploft: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Horner met jongedame, Red Bull-teambaas reageert kort

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

“Vrouwen hébben meer pijn dan mannen. Dat zit niet in hun hoofd”: gynaecoloog legt uit waarom de baarmoeder zoveel last bezorgt

Waarom is de baarmoeder eigenlijk zo een ‘ambetant’ orgaan, voor veel vrouwen? Met hun klachten of krampen herkennen ze zich in het getuigenis van Elisabeth Lucie Baeten. “Ik ben nog nooit volwassen geweest zonder pijn.” Gynaecoloog Hendrik Cammu (UZ Brussel) verklaart: “De baarmoeder is een hol orgaan, dat geeft meer kans op ‘afzien’ dan pakweg het hart.” Hoe zit dat

Lees meer »

Celine Dewulf-Rotsaert (ABAV) wint provinciaal crosscriterium in Ieper

Het veldloopseizoen loopt op zijn einde. Ondanks dat ze nu al een vijftal weken met een blessure aan de kant staat, toonde Celine Dewulf-Rotsaert zich het sterkst bij de junioren in het West-Vlaams crosscriterium. De atlete van ABAV eindigde zelfs met een ruime voorsprong.
The post Celine Dewulf-Rotsaert (ABAV) wint provinciaal crosscriterium in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering bekendgemaakt. "Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt", zo werd de minister van Financiën en Prijzen, Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »