Krantenkoppen

Schieten met paintball-geweer op wolf mag in Gelderland, “want dier kan serieus gevaar zijn”

De Nederlandse provincie Gelderland mag met een paintballgeweer schieten op een of meer te brutale wolven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om ze te laten schrikken. Dat heeft een rechter in Utrecht woensdag beslist.

Meer krantenkoppen in België

Kaaiman kiest keurig | Kies maar

01:00 Als Pa Back gelijk heeft, en er is een tijd geweest dat men deze premisse niet eens durfde te denken, ziet het er goed uit voor zijn partij op 9 juni. Zo Vooruit dat nog is, natuurlijk. Maar aangezien…

Lees meer »

“Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan

Het ziekenhuis AZ Delta en de Roeselaarse woonzorgcentra Sint-Henricus en De Hovenier zij er in geslaagd om op één jaar tijd 34.500 kilo voedsel te redden. Dat betekende onmiddellijk een besparing van 70.000 euro.
The post “Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dronken doodrijder wielertoeristen riskeert levenslang rijverbod, zware boete én celstraf

De 45-jarige man die in dronken toestand twee dodelijke slachtoffers maakte toen hij zondag inreed op een groep wielertoeristen, riskeert een hoge boete, een rijverbod en een gevangenisstraf. Wie bepaalt waarvoor hij precies vervolgd wordt, en welke straffen staan daar dan op? En welke straffen kregen bestuurders met een vergelijkbaar ‘palmares’? “De straffen kunnen allemaal opgeteld worden.”

Lees meer »

Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop

Het bekende Burgerhuis ‘Lucashuys’ in de Minderbroedersstraat in Brugge staat te koop. Zijn houten neorenaissance gevel aan het Astridpark wordt vaak gefotografeerd. Tijdens Open Monumentendag enkele jaren geleden kon dit beschermd monument met merkwaardig interieur bezocht worden.
The post Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe echt is reality-tv écht? “De bus van ‘Extreme Makeover’ reed liefst negen keer voor- en achteruit”

De onthullingen bij ‘Extreme Makeover’, de ruzies in ‘Temptation Island’, de vriestemperaturen bij ‘De expeditie: Groenland’ en nu ook het veelbesproken ‘Astrid en Natalia: Back to Reality’. 23 jaar na de eerste editie van ‘Big Brother’ stikt het van de realityshows op tv. Maar hoe ‘echt’ zijn die eigenlijk? “De kijker weet altijd wel een beetje dat niet alles is

Lees meer »