Krantenkoppen

Sea Life Blankenberge laat eerste zeehondje van 2024 vrij

Sea Life Blankenberge heeft woensdag het eerste zeehondje van het jaar weer vrijgelaten in zee. Het dier werd sinds november verzorgd in het zeehondenopvangcentrum van Sea Life. Intussen kon de zeehond voldoende aansterken om weer vrijgelaten te worden in de Noordzee.

De zeehond werd op 11 november gevonden in Sint-Idesbald. Het dier had last van een versnelde en zware ademhaling en een kleine wonde aan haar neus. Daarnaast had ze ook koorts en longwormen. Daarom werd het zeehondje opgevangen door de verzorgers van Sea Life. “Ze at vrij snel zelfstandig en kwam geleidelijk aan terug op haar krachten. We schatten dat ze eind augustus is geboren. Toen we haar binnenbrachten woog ze 17 kilogram. Vandaag weegt ze 38 kilogram, waardoor ze genoeg reserve heeft om de Noordzee terug in te trekken”, zegt Jonathan Meul, hoofddierenverzorger bij Sea Life Blankenberge.

Hou afstand

Momenteel is het pupseizoen voor de grijze zeehonden volop bezig. Daarom vraagt Sea Life opnieuw aan wandelaars om afstand te houden als er een zeehond op het strand ligt. Ook honden worden best aan de leiband gehouden. Als het lijkt te gaan om een zieke zeehond, wordt gevraagd om het team van Sea Life Blankenberge te verwittigen via WhatsApp op +32 477 345 890.

The post Sea Life Blankenberge laat eerste zeehondje van 2024 vrij is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Amerikanen en Britten steunen Nederlandse premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-baas

Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag zijn steun laten blijken voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. En ook de Amerikaanse president Joe Biden schaart zich volledig achter de kandidatuur van Rutte om de Noor Jens Stoltenberg op te volgen aan het hoofd van de alliantie, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »

Grieko (47) stort zich in ‘Het Onbekende’: ex-militair uit Kuurne neemt deel aan nieuw VTM-programma

Vanaf maandag 26 februari wordt het nieuwe realityprogramma Het Onbekende uitgezonden op VTM. Daarin wordt een groep avonturiers meegenomen naar een voor hen onbekende bestemming. Een van de deelnemers is de voormalige militair Grieko Verschelde (47) uit Kuurne. “Het was mentaal, fysiek en psychologisch zeer uitdagend.” Er zijn nog andere West-Vlaamse deelnemers, die komen uit Ieper en Veurne.
The post

Lees meer »

Vier transgender personen stellen Amsterdams ziekenhuis aansprakelijk na mislukte gezichtsoperaties: “Ernstige fouten”

Vier transgender personen stellen het ziekenhuis Amsterdam UMC aansprakelijk voor schade door mislukte gezichtsoperaties. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla, een tv-programma van de Nederlandse publieke omroep BNNVara. “Het ziekenhuis heeft ernstige fouten gemaakt bij kwetsbare personen”, zegt hun advocaat Johan Oosterhagen. Het gaat onder meer om een mislukte neusoperatie en een kaakcorrectie.

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront – Zelensky noemt situatie “uiterst moeilijk”

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Mandaat van voorzitter Brussels hof van beroep met vijf jaar verlengd

De Franstalige benoemingscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) heeft vrijdag beslist het mandaat van Laurence Massart als eerste voorzitter van het Brusselse hof van beroep met vijf jaar te verlengen. Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) had dat geweigerd op grond van het beginsel rond taalkundige afwisseling, maar de Raad van State floot hem

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Regisseur Tim Mielants begint aan internationale filmcarrière: “Ik kookte voor Cillian Murphy bij ons thuis”

Hij komt over de vloer bij Ben Affleck en Cillian Murphy komt bij hem thuis op de koffie. Regisseur Tim Mielants (44) breekt na zijn succes met oorlogsfilm ‘Wil’ nu ook buiten de landsgrenzen door met zijn eerste internationale film ‘Small things like these’. Hoe komt een gewone Vlaamse sterveling in de hoge kringen van Hollywood terecht? “Ik vergeet hoe

Lees meer »

Nog zeven kandidaten voor vier play-down-plaatsen

Met nog vier matchen te spelen in het reguliere seizoen kan er met relatieve zekerheid gezegd worden dat KV Kortrijk zich mag opmaken voor de gevreesde play-downs. Kortrijk draagt al sinds de dertiende speeldag de rode lantaarn met zich mee. Intussen staan ze nog altijd op zeven punten van die veilige twaalfde plaats. Vrijwel onmogelijk om op te halen in

Lees meer »

“Al mooie stap richting Spelen”: Derwael pakt goud op balk in Caïro, Pinxten maakt met zilver Belgisch feestje compleet

Nina Derwael (23) staat meteen op de afspraak bij haar competitierentree: in de balkfinale van de worldcup in Caïro turnde ze erg sterk en pakte met 13.630 punten zo meteen het goud. De olympische race zet ze al in pole position in met nog drie wereldbekers te gaan. “Deze prestatie geeft vertrouwen voor het vervolg”, zei Derwael in een eerste

Lees meer »

“Het waren allemaal goede kinderen”: Deze “politieke” lyrics zouden Israël deelname aan Songfestival kunnen kosten

De lyrics waarmee Israël zangeres Eden Golan naar het Eurovisiesongfestival wil sturen dit jaar, bevatten een politieke boodschap, menen verschillende Israëlische kranten. Het gratis dagblad ‘Israel Hayom’ zegt enkele regels van de tekst te onthullen en stelt dat die duidelijk verwijzen naar de aanval van Hamas op 7 oktober. De organisatie van het songfestival gaat momenteel na of die songtekst

Lees meer »