Krantenkoppen

Sirene politie en brandweer (opnieuw) ‘het zwijgen opgelegd’: alleen zwaailichten aanleggen blijft voldoende in verkeer

Vicepremier en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) steekt het Koninklijk Besluit (KB) over het frequenter gebruik van politiesirenes opnieuw in de ijskast, zo bevestigt zijn kabinet.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De vogelgriep is nu ook opgedoken op de Zuidpool. En dat is gevaarlijk nieuws voor de populatie pinguïns daar.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weg weer vrij op E313 richting Antwerpen na ongeval in Wommelgem

De E313 richting Antwerpen is dinsdagochtend grotendeels versperd geraakt ter hoogte van Wommelgem, door een ongeval waarbij verschillende personenwagens betrokken waren. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De weg is ondertussen weer vrijgemaakt. Op een bepaald moment stond er een file van twee uur.

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

Sven Mary blikt terug op ‘De expeditie: Groenland’: “Toen ik vertrok, had ik net een zware brand achter de rug”

“Op een bepaald moment voelde ik dat ik fysiek over mijn grenzen was gegaan.” Zelfs voor Sven Mary (52), die de meest complexe strafzaken tot een goed einde brengt, bleek z’n deelname aan ‘De expeditie: Groenland’ een harde noot om te kraken. Zeker omdat een specifieke verslaving plots weer de kop opstak. “Ik wilde niet cold turkey gaan, en een

Lees meer »

Belg (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Dirk Denis (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was een vriendin die alarm sloeg toen Dirk Denis (54) niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »