Krantenkoppen

Sirenes van ambulances, politiewagens en brandweer voorlopig niet verplicht bij dringende interventies

Er verandert voorlopig niets aan het gebruik van de sirenes door prioritaire voertuigen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft daarover een koninklijk besluit ondertekend. Het is de bedoeling om opnieuw rond de tafel te gaan zitten met de betrokken partijen om een juridisch sluitende oplossing te vinden voor de kwestie.

Meer krantenkoppen in België

Natuurfotograaf uit Lille gaat viraal met video over ijsvogelromantiek: “In mijn stoutste dromen niet verwacht”

Natuurfotograaf Wim Bosch uit Lille gaat viraal op Instagram met een video van een grappige scène tussen twee ijsvogels in Lille. Daarin probeert het mannetje het vrouwtje het hof te maken door een visje aan te bieden, maar het vrouwtje weigert hem zelfs nog maar een blik te gunnen. Wim haalde ondertussen maar liefst 8,7 miljoen views, 384.000 likes en

Lees meer »

Cercle duikt top zes binnen na zege in Eupen

Seizoensrevelatie Cercle Brugge heeft zondagavond de slotwedstrijd van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-2 (rust: 0-0) gewonnen op het veld van Eupen, de voorlaatste in de stand.
The post Cercle duikt top zes binnen na zege in Eupen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente

Tielt en Meulebeke hebben vier mogelijke nieuwe baselines bekendgemaakt voor de nieuwe fusiegemeente. Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Inwoners kunnen in de loop van maart zelf stemmen op hun favoriet.
The post Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe

Lees meer »

‘Leeuwenkoning’ Nestor verhuist van Antwerpse Zoo naar Bellewaerde

Sinds de dood van Aru in september zat Bellewaerde zonder leeuwen, maar daar komt binnenkort verandering in. Nestor, de Antwerpse ‘leeuwenkoning’ Nestor is op komst naar het Ieperse pret- en dierenpark. Daar moet hij de twee leeuwinnen Maya en Numa uit Tsjechië voor zich zien te winnen. De vooruitzichten zijn alvast goed. In de Zoo van Antwerpen zorgde Nestor voor

Lees meer »

KIJK. Anne Hathaway steelt de show op feestje in Milaan terwijl ze twerkt op ‘Anaconda’ van Nicki Minaj

Anne Hathaway (41) heeft haar dansmoves nog eens getoond. Vorig jaar stal de ‘The Devil Wears Prada’-actrice al een keertje de show tijdens Paris Fashion Week. Dit keer doet ze het tijdens Fashion Week in Milaan. Op de afterparty van modemerk Versace trok ze – al twerkend – alle aandacht naar zich toe. Hathaway schudt de billen los op ‘Anaconda’

Lees meer »

Supergespierde Zac Efron rekent af met zijn ‘High School Musical’-imago: “Perfect willen zijn werd een obsessie”

Zac Efron (36) is allang niet meer de gladde hunk van ‘High School Musical’. In het worsteldrama ‘The Iron Claw’, nu in de bioscoop, rekent hij definitief af met zijn Disney-imago. De Hollywoodster spreekt over zijn moeizame reis van tieneridool naar gerespecteerd acteur: “Ik offerde mijn eigen gezondheid op om er goed uit te zien voor de camera. Dat was

Lees meer »

Kim Meylemans verovert zilver op WK skeleton

Kim Meylemans (27) heeft op het WK in Winterberg een zilveren medaille in de wacht gesleept. Onze landgenote schoof in de derde van vier runs op naar de derde plaats. In de laatste run verzekerde zich uiteindelijk van de tweede plaats. De Canadese Hallie Clarke kroont zich tot wereldkampioen.

Lees meer »

“Mama wordt geslagen door papa. Ik ben heel bang”: achtjarig meisje redt moeder door politie te bellen

“Hij slaat haar in het gezicht. Hij heeft ook een mes. Ik ben heel bang”, verklaarde het achtjarige meisje aan de telefoon. Daarop rukte de Franse politie in allerijl uit naar een woning in de Parijse voorstad Bondy. De vader, die dronken was op het moment van zijn arrestatie, is aangeklaagd wegens huiselijk geweld. “Zonder de oproep van het jonge

Lees meer »