Krantenkoppen

‘Soms kan ik niet eens door Dendermonde fietsen zonder dat iemand me boertig naroept: ‘Hey, Amelie, zijt gij daar niet te lui voor?’’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Feestjaar van start voor 50e verjaardag van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo: “Op 50 jaar grootste van het land geworden”

In het woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo zijn de festiviteiten begonnen voor de 50ste verjaardag van het centrum. Damiaan biedt plaats aan 485 bewoners en is daarmee het grootste woonzorgcentrum van het land. De 50ste verjaardag wordt doorheen het jaar gevierd met onder andere een tentoonstelling, een kermis en een optreden van Gunther Neefs.

Lees meer »

Onverbeterlijke dief uit Oostende ziet straf gehalveerd van vier naar twee jaar

Een 38-jarige Oostendenaar heeft in beroep twee jaar effectieve celstraf gekregen voor liefst 23 winkeldiefstallen, drugsbezit en schriftvervalsing. Om het gerecht te misleiden gaf Jérémy D. zich bij arrestaties uit voor zijn jongere broer.
The post Onverbeterlijke dief uit Oostende ziet straf gehalveerd van vier naar twee jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Zendaya en Timothée Chalamet schitteren in matching outfits op première ‘Dune: Part Two’

Vorige week stal Zendaya (27) nog de show met het iconisch robotpak van Thierry Mugler, woensdagavond koos ze net als Timothée Chalamet (28) voor een jumpsuit van de Koreaanse ontwerper Juun J. De acteurs poseerden in matching outfits op de rode loper van de Zuid-Koreaanse première van ‘Dune: Part Two’. Het internet is helemaal in de ban van het stijlvolle

Lees meer »

8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je kinderen best een andere weg nemen”

Fietsers vinden het kruispunt van de Polderstraat en de Spuikomlaan gevaarlijk. “Een analyse van de Fietsersbond bevestigt de onveilige situatie. Ook de nabijgelegen oversteek aan de Schietbaanstraat is hachelijk voor fietsers. Snelheid remmende maatregelen laten echter al twee jaar op zich wachten”, aldus 8450Anders, dat oproept tot dringende actie.
The post 8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je

Lees meer »

Royals op zondag – Charles ontvangt premier Sunak niet toevallig mét camera’s, en “banzai” voor jarige keizer Narihuto

Koning Charles ontvangt opnieuw premier Rishi Sunak en er kan al eens gelachen worden. Zoon William bouwt intussen huizen voor daklozen op zijn landgoed. Prinses Delphine en koning Albert zijn nog eens samen in het openbaar verschenen. Keizer Naruhito laat zich 3 keer op het balkon zien. En Jordanië rouwt. Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Bewoners van flatgebouw in Valencia zwaar onder de indruk na verwoestende brand: “Tragedie van een enorm kaliber”

Bij een zware brand in een flatgebouw in de Spaanse stad Valencia zijn zeker vier doden en 14 gewonden gevallen. De brandweer is ook nog op zoek naar 14 vermisten. Eerder was er sprake van zeker 20 vermisten, maar de prefect van de regio benadrukt dat “het cijfer nog kan schommelen”. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in

Lees meer »

Tot 1.000 boetes per uur, maar welke straffen riskeer je? Deze 10 verkeersovertredingen begaan Belgen het meest

Extra man- en vrouwkracht bij de federale politie moet het straks mogelijk maken om jaarlijks tot 9 miljoen verkeersovertredingen te verwerken. En dat is nodig, zo blijkt uit een internationale enquête van ESRA. Die toont aan dat Belgen, in vergelijking met andere EU-burgers, het niet al te nauw nemen met verkeersregels. Nochtans zijn de straffen voor overtredingen echt niet min.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept bondgenoten op militaire hulp “tijdig” te leveren

Het was zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Verschillende regeringsleiders, waaronder onze premier Alexander De Croo, bezochten dan ook de Oekraïense hoofdstad. Tijdens zijn verblijf pleitte De Croo voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch geld. Het gaat om ruim 260 miljard euro, waarvan 95 procent in ons land geparkeerd staat. Dat kan

Lees meer »