Krantenkoppen

Stefan (61) en Katrien (60) zetten na 40 jaar punt achter restaurant Ramblas, buren nemen zaak over: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Na een loopbaan van zowat veertig jaar binnen de horeca geven Stefan Vander Espt (61) en Katrien Vandemoortele (60) het roer van hun restaurant Ramblas op 7 april over aan de uitbaters van het Chinees-Aziatisch restaurant China Delight, vandaag nog buren in de Oostendelaan 12. “Na vier decennia wordt het tijd voor nieuwe uitdaging. Wat precies, daar wordt momenteel nog aan gewerkt. Eén ding is zeker: stilzitten is er niet bij”, stellen Stefan en Katrien, beiden nog vol levenslust.

Het wordt straks wel even wennen wanneer restaurant Ramblas, op de hoek van de Molenstraat en de Oostendelaan, uit het straatbeeld zal verdwijnen ten voordele van China Delight. “De overname kwam er eerder onverwacht. Niettemin keken we de jongste jaren al even uit naar ons pensioen. We hoopten nog een paar jaar verder te kunnen werken om dan volop te genieten van een verdiende rust. Toen kwam de vraag van onze buren, China Delight – dat straks samen met nog een paar aanpalende panden plaats maakt voor nieuwbouwflats – of we niet geïnteresseerd waren om Ramblas over te laten. En ja, bal ging snel aan het rollen. We hebben er, op enkele maanden na, veertig jaar horeca opzitten. Gezien we toch al uitkeken op een mooi slot, was dit het ideale en weliswaar onverwachte moment. Op zondag 7 april verzorgen we onze laatste klanten. Daarna wordt Ramblas omgetoverd tot China Delight. Het zal even wennen worden”, vertelt Stefan.

Van Manderley naar Ramblas

Het begon voor Stefan en Katrien allemaal in 1985 met de uitbating van restaurant Manderley op de Zeedijk in Middelkerke. Toen het pand plaats maakte voor nieuwbouw viel hun oog op restaurant ’t Boerderijtje aan de Oostendelaan, centrum Middelkerke. Het immer dynamische koppel nam de zaak over van Lode Soubry en maakten er Ramblas van. Refererend naar de mooie lange wandelstraat in het toeristische Barcelona, wat direct vakantiesfeer oproept. Het staat intussen buiten kijf: de Ramblas werd spoedig een pleisterplaats voor zij die het begrepen hadden op gezelligheid om en rond een smaakvolle tafel, uit de oven getoverd door Stefan, met Katrien als gedroomde gastvrouw.

“Ja, we deden het met veel liefde voor het vak en genoten ervan dat onze klanten het naar hun zin hadden. Het was hard werken, maar we deden het graag. Vandaag is het een stuk moeilijker om gepast personeel te vinden. We leven in een totaal andere wereld. We zagen intussen de horeca in de jongste decennia sterk veranderen. Of we het zullen missen? Misschien wel. Maar de vreugde die we tot nog toe mochten kennen, laat ons toe met genoegen terug te kijken op onze invulling. We danken hierbij graag onze klanten voor al die trouwe jaren, zonder daarbij onze topmedewerkers Achim, Rick, Sandra, Emiel, Christiaan en onder andere Nancy niet te vergeten. Hun inbreng betekende voor ons een enorme steun. Zij hielpen mee aan de uitbouw van Ramblas”, geven Stefan en Katrien nog graag mee.

Toekomst

Intussen wenkt de toekomst voor de prille zestigers. “Er liggen diverse pistes open. Het is niet onze bedoeling om nog iets nieuws uit de grond te stampen. Weet dat we ook steeds paraat staan om onze zoon, uitbater van de zaken Zandbank en Zanzibar op de Zeedijk, bij te staan waar nodig. We zien het wel. Het zal voor ons in ieder geval rustiger worden”, stelt Katrien.

Hoe dan ook: met het verdwijnen van restaurant Ramblas verliest horeca Middelkerke een van haar jarenlange sterkhouders.

The post Stefan (61) en Katrien (60) zetten na 40 jaar punt achter restaurant Ramblas, buren nemen zaak over: “Tijd voor een nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gezin met 4 kinderen uit Eksel ontsnapt aan CO-vergiftiging

In Hechtel-Eksel heeft de brandweer gisterenochtend vier kinderen moeten evacueren uit hun huis uit vrees voor een CO-vergiftiging. De vader had de moeder ’s nachts al naar spoed gebracht omdat ze zich misselijk voelde. Toen de spoedarts koolstofmonoxide vaststelde, werd de brandweer opgeroepen. Die evacueerde de kinderen uit het huis en bracht hen naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Bon’Ap-maaltijdwinkel opent in Ring Kortrijk

Op woensdag 28 februari opent in Ring Kortrijk een nieuwe maaltijdwinkel van Bon’Ap, nummer 45 al in Vlaanderen. Het is de eerste winkel van Bon’Ap in een shoppingcenter. De focus zal voornamelijk op verse lunchgerechten liggen, al kunnen klanten er terecht voor het volledige assortiment.
The post Bon’Ap-maaltijdwinkel opent in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. “VS overwegen Gaza vanuit de lucht hulp te leveren”- “Tientallen doden door nachtelijke Israëlische aanvallen in Gaza”

Israëlische luchtaanvallen hebben in de nacht van woensdag op donderdag minstens 25 mensen gedood in de vluchtelingenkampen Nuseirat en Bureij in centraal Gaza. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa. En nu Israël de leveringen over land van humanitaire hulp aan Gaza vertraagt en dikwijls verhindert, overwegen de Verenigde Staten rechtstreeks hulp te bieden via de lucht. Dat de Amerikaanse regering

Lees meer »

Pluk niet zomaar een foto van het internet, het kan je veel geld kosten

Op het internet vind je heel makkelijk foto’s, video’s of teksten, maar dat betekent niet dat je die ook zomaar zelf mag gebruiken. De meeste van die werken zijn auteursrechtelijk beschermd. Ook afbeeldingen of video’s die je van Facebook of Instagram plukt, mag je niet gebruiken zonder toestemming van de maker. Doe je dat toch, dan is dat strafbaar en

Lees meer »

GastroRSL jubileert en dus krijgen alle bezoekers van de lentekriebels een extra attentie

Dit jaar staan de 55ste culinaire kriebels van GastroRSL op het programma. Om dit jubileum extra in de kijker te plaatsen, krijgen de bezoekers van de acht deelnemende restaurants een attentie bij een restaurantbezoek tijdens de lente- en herfstkriebels.
The post GastroRSL jubileert en dus krijgen alle bezoekers van de lentekriebels een extra attentie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Axel Daeseleire maakt zich zorgen over ‘Het onbekende’: “Zelfs finale staat op Streamz, gaan mensen nog wel kijken?”

In een nieuw programma op VTM laat Axel Daeseleire (55) kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In deze Showbits maakt Axel je warm voor ‘Het onbekende’, elke maandagavond bij VTM.

Lees meer »

Vanaf eind maart escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum: medewerkers en testers gezocht

De komende maanden gooit het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik het roer om. Dit jaar is er in het tweede deel achteraan geen tijdelijke tentoonstelling zoals de vorige jaren met onder meer werk van Ever Meulen, Josette Rispal en ereburger Carll Cneut. De keuze viel immers op het inrichten van een escaperoom, een interactief spel waarbij een groep

Lees meer »

Bijna één op zeven leerlingen verlaat middelbare school zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »

Ronaldo heeft wel heel opmerkelijke uitleg voor obsceen gebaar dat hem wellicht duur komt te staan

Cristiano Ronaldo (39) heeft een vreemde uitleg gegeven aan zijn obsceen gebaar dat hem de voorbije dagen heel wat kritiek opleverde. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaal in Europa”, vertelde hij ietwat verrassend tegen de disciplinaire commissie. Mogelijk krijgt de Portugees een schorsing van twee speeldagen, de uitspraak volgt allicht later vandaag.

Lees meer »

GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is”

“Met trots introduceren we de boekenruilkast,” klinkt het bij GO! Basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn. Kinderen en ouders kunnen na schooltijd een Nederlandstalig boek ontlenen. Als het uit is, kunnen ze dat ruilen voor een nieuw boek. “We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk in het Nederlands te lezen”, klinkt het.
The post GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook

Lees meer »