Krantenkoppen

Studio Skoop in Gent blijft bestaan: Lumière neemt bioscoop over

Studio Skoop in Gent blijft bestaan en zal in de lente overgenomen worden door een nieuwe uitbater, Lumière. Bezieler Walter Van der Cruysse (69) zoekt al enkele jaren naar een overnemer en kan nu met pensioen. De cinema bestaat al ruim een halve eeuw en toont zowel commerciële als onafhankelijke films.

Meer krantenkoppen in België

“Prins Harry was verliefd op Kate”: nieuw boek over Britse royals legt nog meer pijnlijke geheimen bloot

In één van meest turbulente periodes voor de Britse royals heeft royaltywachter Ingrid Seward een nieuw, allesonthullend boek klaar: ‘My mother and I’. Ze brengt enkele koninklijke geheimen – zeg maar vuile was – aan het licht die de interne kloof pijnlijk duidelijk maken. Zo blijkt dat Harry’s relatie met de Queen al lang verzuurd was, en zou hij er

Lees meer »

KMI waarschuwt voor rukwinden van meer dan 100 kilometer per uur

Het KMI heeft code oranje uitgevaardigd voor krachtige windstoten vanaf morgenmiddag in grote delen van Vlaanderen. Er zijn rukwinden mogelijk tot meer dan 100 kilometer per uur, met ook kans op schade, waarschuwt de meteorologische dienst. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp is geactiveerd.

Lees meer »

Na lang debat legaliseert Duitsland eindelijk gedeeltelijk cannabisgebruik: cannabisclubs moeten wiettoerisme afweren

De Duitse regering gaat het gebruik van cannabis gedeeltelijk legaliseren. Oorspronkelijk werd een plan opgesteld om cannabisgebruik volledig te legaliseren tegen het einde van 2023, maar dat plan liep vertraging op in een aanslepend debat tussen coalitie en oppositie. Er wordt nu een twee-stappenplan opgestart. Tegen eind 2024 worden er wietclubs opgericht en vervolgens zal cannabis ook verkrijgbaar zijn in

Lees meer »

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben nu een zelfstandige overnemer, vakbonden blijven kritisch over loonvoorwaarden

Delhaize heeft voor al zijn 128 eigen supermarkten een zelfstandige overnemer gevonden. Dat meldt het supermarktconcern in een persbericht. In maart vorig jaar maakte Delhaize bekend dat het de supermarkten die het nog zelf uitbaatte, wilde overdragen aan zelfstandige ondernemers. De beslissing leidde tot een hevig sociaal conflict, maar de directie zette door.

Lees meer »

Diamant voor Noël en Rose dankzij een ziekenbezoek

Noël Deruytter (84) en Rose Vandenabeele (81) uit de Statiestraat hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Ze werden een koppel nadat Rose een bezoek had gebracht aan de zieke zus van Noël.
The post Diamant voor Noël en Rose dankzij een ziekenbezoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goed te Potente wordt een stuk groener

Het Goed te Potente verwijst naar een historisch omwalde hoeve die ooit aan de Ommegangsdreef grensde. Het was een tempeliershoeve die later eigendom werd van Jan De Beer, heer van Meulebeke. In de tweede helft van de twintigste eeuw wordt het Goed te Potente gesloopt en het domein verkaveld voor de aanleg van een gelijknamige woonwijk tussen de Steenstraat en

Lees meer »

Uitkijktoren Knokkebrug krimpt in zes jaar van vijftien naar acht meter, maar is toch duurder

In anticipatie van enkele adviezen keurde de gemeenteraad van Houthulst alvast het bestek voor de uitkijktoren aan de Knokkebrug goed. N-VA fronste de wenkbrauwen nu blijkt dat de toren duurder uitvalt dan in de oorspronkelijke plannen, terwijl hij de helft kleiner is.
The post Uitkijktoren Knokkebrug krimpt in zes jaar van vijftien naar acht meter, maar is toch duurder appeared

Lees meer »

Zieke Julian Assange niet aanwezig bij zitting van laatste kans

Een zieke Julian Assange woont dinsdag de hoorzitting in het Britse High Court niet bij. “Hij voelt zich niet goed vandaag”, zei zijn advocaat Edward Fitzgerald bij de start van de zitting. Die wordt beschouwd als een laatste kans voor Assange om een overlevering van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten tegen te houden.

Lees meer »