Krantenkoppen

Testaankoop: “Luchtkwaliteit in ziekenhuizen laat te wensen over”

De meeste ziekenhuizen in ons land worden niet voldoende verlucht of hebben geen voldoende efficiënt ventilatiesysteem. Dat zegt Testaankoop woensdag op basis van een onderzoek met CO2-meettoestellen in 25 grote ziekenhuizen. De resultaten van het onderzoek zijn overgemaakt aan federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Meer krantenkoppen in België

Leive Vloms en Half Oogst verdwijnen uit Leuvense festivalzomer: “Met duidelijke formule mikken op 150.000 bezoekers”

Het schlagerfestival Leive Vloms en het afsluitende Half Oogstweekend verdwijnen uit de Leuvense zomerprogrammatie. In de plaats komen vijf vrijdagen Beleuvenissen, van 12 juli tot en met 9 augustus, met optredens op verschillende pleinen in de stad. Er zal dus een festivaldag minder zijn dan vorig jaar, maar toch hoopt de stad om meer bezoekers naar Leuven te lokken.

Lees meer »

KIJK. Prins Laurent geeft bedelaarster grote chocoladetaart: “Hij lijkt een bittere man, maar is genereus”

Tijdens een bezoekje aan de Waalse stad Luik heeft prins Laurent een goede daad verricht. Laurent werd aan een bakkerij aangesproken door een bedelaarster. “Ze vroeg aan hem of hij een koffiekoek voor haar wilde kopen”, vertelt bakker Bernard Eggen aan ‘Sudinfo’. “Hij wandelde meteen de winkel binnen en koos een grote chocoladetaart voor haar uit.” Eggen trok een foto

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter omgekomen. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Audrii (11) vermist sinds ze aan bushalte in VS afgezet werd, haar vroegere babysit wekt aandacht van speurders

Een 11-jarig meisje is sinds donderdagochtend vermist in Livingston (Texas). Audrii Cunningham had normaal met de bus naar school moeten gaan, maar daar kwam ze nooit aan. Haar rugzak werd inmiddels teruggevonden in de buurt van een vijver. Speurders onderzoeken of haar vroegere babysit Don Steven McDougal (42) een aandeel heeft in haar verdwijning.

Lees meer »

Rik komt met The Lightstore thuis in oude pianofabriek

Verlichtingszaak The Lightstore huist voortaan in een historisch pand langs de Koning Albert I-laan in Roeselare. Zaakvoerders Rik Leenknecht en Melanie Beernaert verbouwden de voorbije maanden een oude pianofabriek, waar Rik later opgroeide, tot een moderne winkel waar de huiselijke gezelligheid centraal staat. “Een pand met karakter en decoratieve verlichtingen passen heel goed bij elkaar.”
The post Rik komt met

Lees meer »

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Cath Luyten zweert voor het eerst alcohol af voor Tournée Minérale: “Nu pas besef ik hoeveel ik dronk”

Cath Luyten (47) doet voor het eerst mee aan Tournée Minérale. “Het aantal momenten dat je haast automatisch én onbewust naar alcohol grijpt, zijn niet op één hand te tellen”, vertelt ze in gesprek met ‘TV Familie’. Ze legt uit waarom ze zich wilde engageren en vertelt over de effecten die het heeft op haar lichaam en gezondheid. “Mensen in

Lees meer »