Krantenkoppen

Tom Waes over aankoop zeilboot: “Ik moet nog leren zeilen”

Tom Waes (55) mag zichzelf de trotse eigenaar van een boot noemen. Eergisteren reed hij met een vriend naar Düsseldorf, waar hij z’n handtekening zette onder de aankoop van een zeilboot.

Meer krantenkoppen in België

Hof van beroep buigt zich over zaak van juwelier uit Oostakker die overvaller doodschoot: handelde hij uit vrije wil? 

In de zaak rond de juwelier uit Oostakker bij Gent die vijf jaar geleden een overvaller doodschoot, zullen twee psychiaters moeten oordelen of de juwelier uit vrije wil heeft geschoten. De advocaat van de juwelier had dat gevraagd. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de juwelier tot een celstraf van tien maanden met uitstel, voor uitgelokte doodslag. Maar daar ging de

Lees meer »

Almaar minder plekken in de buurt waar jongeren zich thuisvoelen

In heel Vlaanderen voelen ouderen en jongeren zich wat ondergeschoffeld. In een maatschappij die zich richt op werkende mensen, is er niet alleen minder plaats voor ouderen, maar ook voor jongeren. Ook heerst het gevoel dat er in de gemeenten steeds minder voor jongeren én voor ouderen te doen is.

Lees meer »

Raf (63) blaast geen Last Post meer door val, nu vernielt brand zijn huis: “Oud-brandweercollega’s gaven nochtans beste van zichzelf”

In zijn dertig jaar bij de brandweer bleef kapitein op rust Raf Decombel gespaard van brand in eigen huis, tot afgelopen donderdagochtend. Een nieuwe tegenslag voor de klaroener, die geen Last Post meer blaast door een recente val. “Maar ze zijn me nog niet kwijt.”
The post Raf (63) blaast geen Last Post meer door val, nu vernielt brand zijn

Lees meer »

Bevo-kapitein Yana De Leeuw: “Beogen een plaats in top vier”

Bevo Rekkenshop Roeselare heeft een perfect evenwichtige 6-6-balans na twaalf wedstrijden. Hiermee prijken de rood-witten op de vijfde plaats. Bevo heeft slechts één punt minder dan VDK Gent dat trouwens één match meer gespeeld heeft.
The post Bevo-kapitein Yana De Leeuw: “Beogen een plaats in top vier” appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Politiepatrouilles, metalen hekken en bewakingscamera’s: Russische autoriteiten staan op scherp voor begrafenis Navalny

Morgen wordt Aleksej Navalny (47), de grootste criticus van president Vladimir Poetin, begraven in Moskou. De Russische autoriteiten zijn zich al volop aan het voorbereiden op de uitvaart. “Agenten zijn begonnen met patrouilleren, er staan metalen hekken klaar en er zijn bewakingscamera’s geïnstalleerd”, klinkt het. Navalny’s weduwe Joelja Navalnaja vreest alvast voor arrestaties en schermutselingen tijdens het afscheid van haar

Lees meer »

Laatste bestuursleden KVC Duinensprinters schenken vlag aan Ter Cuere:“In de hoogdagen vijf koersen per jaar”

Op zondag 25 februari hebben enkele voormalige bestuursleden van Koninklijke Veloclub Duinensprinters de vlag van de vereniging geschonken aan heemkring Ter Cuere. “Onze ‘Veloclub’ hield twee jaar geleden op te bestaan. Met deze overhandiging trekken we officieel een streep onder een stukje lokale wielergeschiedenis”, mijmerde voormalig bestuurslid Tony Vanmassenhove.
The post Laatste bestuursleden KVC Duinensprinters schenken vlag aan Ter Cuere:“In

Lees meer »

Vakbonden huishoudhulpen betogen in Brussel en besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

In Brussel hebben de vakbonden ABVV, ACLVB en ACV samen met enkele honderden huishoudhulpen voor een beter loon betoogd. De vakbonden zijn boos omdat Federgon, de sectorfederatie van de dienstenchequebedrijven, de eindejaarspremie en de syndicale premie voorlopig heeft geschrapt. Het vakbondsfront vreest een verlies van om en bij de 400 euro voor de werknemers.

Lees meer »

Drie dagen topdarts in de Tieltse Europahal

De driedaagse van het tweede Inofec dartstornooi van dartsclub ‘t Pompierke startte op vrijdagavond met het PRICE-tornooi voor Tieltenaren en leden van een Tieltse vereniging. Op zaterdag volgden de dubbels en enkels. De laatste dag stond in teken van G-darts en de jeugd. In het totaal gooiden meer dan 400 darters met pijltjes, een groot succes volgens de organisatie.
The

Lees meer »

“Ik beleef mijn droom”: ‘Sir’ Alex Ferguson (82) strijkt meer dan miljoen euro op door winst van zijn racepaard

Met zijn ex-club Manchester United lukt het de voorbije jaren een pak moeilijker, maar in de paardensport is ‘Sir’ Alex Ferguson nog wel geregeld succesvol. En strijkt hij steeds meer het grote geld op. Tot zijn intense vreugde ging hij in Saoedi-Arabië dankzij z’n eigen paard ‘Spirit Dancer’ met meer dan 1.100.000 euro aan de haal.

Lees meer »

In de Brakelse bossen mag de ene villabewoner meer dan de andere

In Brakel, de bakermat van premier Alexander De Croo, wilde het gemeentebestuur de eigenaars van zonevreemde villa’s in het groen uit de nood helpen. Dat lukte voor de meesten, onder wie een schepen. Maar tientallen anderen vielen uit de boot. “De mens heeft toch ook recht op een stukje natuur?”

Lees meer »

Wat nu Shari er niet bij is? Grace Verbeke blikt vooruit naar voorjaar bij de dames

Ook de dames beginnen met de Omloop aan hun Vlaamse voorjaar. Grace Verbeke, winnares van de Ronde van Vlaanderen van 2010 en vandaag sportdirecteur bij Lotto-Dstny Ladies, blikt vooruit. “Iemand als Shari Bossuyt zit er niet meteen weer aan te komen. Al kunnen de West-Vlaamse meisjes wel verrassen.”
The post Wat nu Shari er niet bij is? Grace Verbeke blikt

Lees meer »