Krantenkoppen

Trump wint ook New Hampshire, maar Haley geeft nog niet op

Donald Trump heeft ook de tweede Republikeinse voorverkiezing, in de staat New Hampshire, gewonnen. Na zijn eerdere overwinning in Iowa vergroot hij daarmee zijn voorsprong op rivale Nikki Haley bij de race om de kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap. Haley heeft Trump gefeliciteerd met de winst, maar weigert de race op te geven.

Meer krantenkoppen in België

Provincie Limburg geeft nu ook groen licht voor evangelische kerk in Zonhoven

De evangelische kerk aan de Schopsveldweg in Zonhoven lijkt er nu toch te komen. De geloofsgemeenschap was op zoek naar een nieuwe locatie nadat hun vorige kerk vernield werd bij een zware brand drie jaar geleden. Tegen de nieuwe locatie kwam veel protest bij buurtbewoners, maar de provincie Limburg volgt nu toch ook het positief advies van de gemeente.

Lees meer »

INTERVIEW. Econoom Geert Noels maakt brandhout van plan Magnette. “Zoals Trump: in verkiezingsmodus dingen zeggen die erna in de ijskast gaan”

Een kortere werkweek, hogere lonen, extra rustdagen voor wie ze nodig heeft, kortom: PS-voorzitter Paul Magnette stelt voor dat we minder werken voor meer geld. Volslagen onzin, zegt econoom Geert Noels. “Magnette maakt een karikatuur van de moderne arbeidsmarkt. Het is alsof hij nog leeft in de tijd van de staalindustrie en de mijnen.”

Lees meer »

Deelt Taylor Swift steek uit naar ex Joe Alwyn tijdens concert in Melbourne? “Ik voelde me heel eenzaam”

Taylor Swift (34) leek zaterdagavond tijdens een optreden in Melbourne een snedige opmerking te geven over haar ex Joe Alwyn (32). De Amerikaanse zangeres vertelde dat ze zich zeer eenzaam voelde terwijl ze in quarantaine zat tijdens de coronapandemie. In de tijd woonde ze nog bij haar toenmalige vriend Alwyn. “Ik dronk mijn gewicht in witte wijn.”

Lees meer »

Kampioenenviering bij VIEF-Zwevegem

De socioculturele vereniging VIEF-Zwevegem heeft tijdens een feestelijke hutsepot en de algemene vergadering haar kampioenen gehuldigd. Bij de kaarters ging de titel naar Rosanne Verriest. Marianus Vercruysse werd tweede en Ivan Wastijn derde. Naast het leggen van een kaartje, speelt men er ook gezelschapsspellen. In de Rummikub ging de eerste plaats naar Jeanette Libbrecht. Nancy
The post Kampioenenviering bij VIEF-Zwevegem

Lees meer »

Thomas Joseph tevreden over Turkse seizoensopener: “Volgende koersen zijn op Belgische bodem”

Thomas Joseph (27) is terug in België na het eerste buitenlandse avontuur van het seizoen. In de Ronde van Antalya was het meteen prijs voor zijn ploeg Tarteletto-Isorex. Thomas hielp Timothy Dupont aan de eerste ritzege van het seizoen. De volgende afspraken zijn Le Samyn en de Grote Prijs Monseré.
The post Thomas Joseph tevreden over Turkse seizoensopener: “Volgende koersen

Lees meer »

LIVE GAZA. “Tientallen nieuwe doden in Gaza door Israëlische aanvallen” – Ook Colombiaanse president beschuldigt Israël van genocide

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft Israël er intussen ook van beschuldigd een genocide te plegen op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. En voor de kust van

Lees meer »

Kelly Pfaff kijkt vooruit na vreselijk jaar voor de familie: “Mama heeft ons geleerd dat je altijd het positieve moet zien”

“Mijn ouders bléven gaan. Correctie: ze blijven gaan, ondanks alles.” Dankzij dat inspirerende voorbeeld van Jean-Marie (70)en Carmen (67) is Kelly Pfaff (46) bestand tegen de grootste tegenslagen. Al kan ze zich ook wel stevig ergeren, en één ding kan haar van haar stuk brengen, geeft ze toe in haar ‘Geluksrapport’ in ‘Dag Allemaal’. “Ik weet dat ik niet perfect

Lees meer »