Krantenkoppen

Twintiger krijgt werkstraf voor wilde achtervolging: “Agenten hebben doodsangsten uitgestaan”

Een 22-jarige man uit Tourcoing was betrokken bij een wilde politieachtervolging. Hij botste twee keer tegen een politievoertuig en remde zelfs niet af toen ze hun wapen trokken. De man krijgt een werkstraf van 70 uur.

De politie wou de wagen van C.H. controleren op de oprit van de E17 in Harelbeke. H. leek eerst te stoppen maar nam plots de vlucht richting Frankrijk. Twee ploegen van de politie zetten de achtervolging in. Volgens hun advocaat hebben de agenten doodsangsten uitgestaan.

“Hij heeft hen meerdere keren van de E17 proberen rijden”, zei de advocaat op het proces. “Ook toen ze hem uiteindelijk arresteerden, gedroeg hij zich nog weerspannig. Agenten zijn ook maar mensen van vlees en bloed die ten dienste staan van de maatschappij, dit had veel erger kunnen zijn.”

Pas in Kortrijk kon de politie C.H. langs de kant zetten. Onderweg zwalpte H. over de snelweg en botste zelfs tegen een combi. “Het was een harde schok maar gelukkig konden ze de controle houden”, beschreef de procureur. “Zelfs het vertoon van het dienstwapen schrikte hem niet af en er kwam nog een tweede aanrijding met een politievoertuig.”

Na zijn arrestatie verklaarde H. spontaan dat hij gedronken had en dat zijn vrouw moest bevallen. Op het proces betuigde hij zijn spijt. “Ik weet niet waarom ik het gedaan heb en ik begrijp dat de politie bang moet geweest zijn”, zei H.

The post Twintiger krijgt werkstraf voor wilde achtervolging: “Agenten hebben doodsangsten uitgestaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem”

Een 58-jarige Nederlander, oorspronkelijk uit Maastricht, riskeert zes maanden cel voor tien nieuwe feiten van afzetterij. Leonard T. pleegde eerder al vijftig gelijkaardige feiten, maar sloeg ook in 2023 nog tien keer toe, onder andere in Koksijde en Nieuwpoort. Hij zit nu in de gevangenis.
The post Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem” appeared first

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »

Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel

Een duo dat vorige week door de politie in Koksijde betrapt werd aan boord van een auto waarin heel wat drugs en een grote geldsom werd gevonden, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer van Veurne dinsdag.
The post Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel appeared first on

Lees meer »

“Ik ben een schrikkelkind van honderd”: stuur Raymond een kaartje voor zijn unieke verjaardag

Raymond Pylyser mag donderdag honderd kaarsjes uitblazen, maar het is pas de 25ste keer dat hij zijn verjaardag écht kan vieren. De kranige eeuweling zag op 29 februari 1924 het levenslicht en is daarmee een van de oudste schrikkelbaby’s van ons land. Zelf ligt hij niet wakker van zijn unieke geboortedatum. “Veel ‘spel’ heb ik daar nooit van gemaakt”, grinnikt

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia breekt voor het eerst de stilte: “Stop met zijn dood te recupereren, zijn ziel moet kunnen rusten”

De moeder van Sanda Dia heeft via haar advocaat een open brief verspreid. Dat de discussie rond klassenjustitie nu weer helemaal oplaait na de veroordeling van Acid zit haar niet lekker. “Sanda’s ziel moet kunnen rusten. Ik hoop dat de recuperatie van dit verschrikkelijke gebeuren mag stoppen”, stelt Annemie De Vel. Hieronder vindt u de integrale inhoud van de brief.

Lees meer »

Mandel United ontvangt meest besproken team uit Belgisch voetbal: “Aalst zal op revanche uit zijn”

Jan Verhaest (21) is de ancien in de A-kern van Mandel United. Niet als het op leeftijd aankomt natuurlijk, maar hij is al aan zijn vierde jaar bezig bij de hoofdmacht van de club. “Onze sterkte ligt in de groepsmentaliteit”, klinkt het. En met de match tegen leider Aalst in het verschiet, zal een sterke collectieve prestatie van doen zijn.

Lees meer »

Bezoek Congolese president aan ons land: Tshisekedi vraagt premier De Croo om sancties voor Rwanda

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft tijdens zijn bezoek aan ons land een ontmoeting gehad met premier Alexander De Croo. Tshisekedi wil dat België de Europese sancties tegen buurland Rwanda invoert omwille van het aanhoudend conflict in Oost-Congo. De Croo is bereid om die optie in EU-verband te bekijken, maar verwacht ook van Congo dat het geen rebellen steunt in

Lees meer »