Krantenkoppen

Uitpuilend orderboek bij ASML maakt lente in chipsector nog niet

12:25 Na een beresterk jaar handhaaft de Nederlandse technologiereus ASML zijn voorzichtige vooruitzichten voor 2024. Het stevige orderboek van de chipmachinebouwer is een lichtpunt voor de gehavende chipse…

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe lokalen voor rijschool

De Rijschool VTI Ieper neemt vanaf vrijdag 23 februari nieuwe lokalen in gebruik om zo hun groeiende werking optimaal te kunnen verzekeren. De secundaire school op dezelfde site heeft hiervoor ruimte afgestaan waardoor ze nu over extra kantoor-, eet- en opbergruimte beschikken.
The post Nieuwe lokalen voor rijschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen breuken in rug bij Vanheusden: Standard-speler moet wel in ziekenhuis blijven en krijgt morfine tegen hevige pijn

Voorzichtig goed nieuws over Zinho Vanheusden. De verdediger van Standard, die tijdens het duel tegen Union slecht neerkwam, zou geen breuken in de rug hebben opgelopen. De aanvoerder van de Rouches heeft wel veel pijn, die waarschijnlijk komt van een hernia. De Limburger moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen, waar hij morfine krijgt tegen de pijn.

Lees meer »

Rik komt met The Lightstore thuis in oude pianofabriek

Verlichtingszaak The Lightstore huist voortaan in een historisch pand langs de Koning Albert I-laan in Roeselare. Zaakvoerders Rik Leenknecht en Melanie Beernaert verbouwden de voorbije maanden een oude pianofabriek, waar Rik later opgroeide, tot een moderne winkel waar de huiselijke gezelligheid centraal staat. “Een pand met karakter en decoratieve verlichtingen passen heel goed bij elkaar.”
The post Rik komt met

Lees meer »

“Had u nu echt een leerproces nodig om seksueel misbruik erg te vinden?”: Commissieleden amper overtuigd van mea culpa bisschoppen

Bisschop in Limburg Patrick Hoogmartens en emeritus- bisschop van Gent Luc Van Looy hebben vrijdag in de Kamercommissie seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten, gesproken over “het voortschrijdende inzicht” dat zij hebben opgedaan over het misbruik. Maar hun discours maakte amper indruk op de commissieleden, die zich bij momenten boos uitlieten. Tijdens de hoorzitting in de namiddag komen onder

Lees meer »

Groen vraagt in Torhout om voorrangsregels voor fietsers te verduidelijken

Fietsers die zich op een doorlopend fietspad bevinden, vaak aangeduid met stippellijntjes op het wegdek, hebben altijd voorrang, ook ten opzichte van het verkeer dat van rechts komt. Groen-raadslid Ruben Vangheluwe vroeg tijdens de Torhoutse gemeenteraad om die regel nog eens extra bij de bevolking te verduidelijken. Hij sprak in naam van zijn partijgenote Sien Lagae die zich voor de

Lees meer »

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »

‘Pauwke’ (40) viert voor 10de keer schrikkelverjaardag: “Meestal zot feestje, maar dat moet nu eventjes wachten”

Xavier De Pauw is al een kwarteeuw actief in het provinciaal voetbal en het minivoetbal. Hij wordt straks 40 jaar, maar kan nog maar voor de tiende keer echt zijn verjaardag vieren. Hij is immers geboren op een schrikkeldag, 29 februari 1984.
The post ‘Pauwke’ (40) viert voor 10de keer schrikkelverjaardag: “Meestal zot feestje, maar dat moet nu eventjes wachten”

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »