Krantenkoppen

Vals geluidsfragment president Biden voedt vrees voor ‘electorale chaos’ in historisch verkiezingsjaar 2024

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Er is een manier om de verbouwingen sneller én goedkoper te maken”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien.

Lees meer »

Verkeersinstituut Vias wil dat blaastest voor lachgas wordt ingevoerd

Verkeersinstituut Vias wil dat het gebruik van een blaastest om lachgas op te sporen mogelijk wordt gemaakt in ons land. Die test wordt op dit moment ontwikkeld in Nederland. Lachgas is populair als partydrug en geeft een kortstondige roes. Maar uit nieuw Nederlands onderzoekt blijkt dat lachgas tot 45 minuten invloed kan hebben op het rijgedrag van de gebruiker.

Lees meer »

Doorbraak in behandeling reumatoïde artritis? Wetenschappers ontdekken dat geneesmiddel deze ziekte mogelijk kan voorkomen

Ongeveer 1 procent van de Belgische bevolking lijdt aan reumatoïde artritis, beter bekend als gewrichtsreuma. Een nieuwe studie in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’ toont aan dat een geneesmiddel dat artsen al gebruiken voor de behandeling ook ingezet kan worden om de ontwikkeling van de ziekte mogelijk te voorkomen. Maar wat is reumatoïde artritis? Om welk geneesmiddel gaat? En wat

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »

Liever Netflix dan seks? Zeker?

Een derde van de Fransen vindt seks niet of amper belangrijk, bleek onlangs uit een bevraging. Netflix, games en masturbatie bleken valabele, soms zelfs te verkiezen alternatieven voor een vrijpartij. Minder gedoe, meer gemoedsrust. Zou het? Eva Berghmans maakt zich zorgen.

Lees meer »

3 jaar na de Megxit is de kloof alleen maar groter: “Harry die zijn herstellende schoonzus bezoekt? Niet dus”

“Twee gulzige slakken die zich voeden aan de roestige boeg van het koninklijke jacht Britannia”, zo omschreef een Britse krant onlangs nog prins Harry en zijn vrouw Meghan. Drie jaar nadat het koppel officieel dag zeiden tegen Buckingham Palace, blijven de tabloids genadeloos op hen inbeuken. Ook de relatie van Harry met zijn broer en zijn vader is rotslecht.

Lees meer »

Dukes of Hazzard-acteur vergelijkt Beyoncé met een hond

Niet iedereen is enthousiast over het feit dat Beyoncé twee countrysingles heeft uitgebracht. Zanger en acteur John Schneider vindt dat de zangeres het genre beter met rust had kunnen laten. De Dukes of Hazzard-acteur vergelijkt haar in een interview met het ultrarechtse One America News Netwerk zelfs met een hond.

Lees meer »

Jongeren blijven actief op vastgoedmarkt: “Als er zich een opportuniteit voordoet, dan kopen ze”

Ondanks de stijging van de rente en strenge kredietvoorwaarden, blijven jonge starters actief op de vastgoedmarkt. Bij marktleider BNP Paribas Fortis hebben de kredietnemers jonger dan 30 jaar een aandeel van 29 procent in de totale productie, een record. Dat bleek donderdag op de persconferentie rond de vastgoedmarkt. Voor kopers tot 35 jaar gaat het zelfs om een marktaandeel van 47 procent.

Lees meer »