Krantenkoppen

Van de nieuwe knip tot “de juiste match”: waarom er steeds meer afgestudeerden zijn in februari, in plaats van juni

Steeds meer studenten studeren niet meer af in juni, maar in februari. Niet alleen omdat ze vaak een job combineren met hun studies, maar ook de wat strengere regels doen hen flexibeler met hun lessenrooster omgaan. “Het is een nieuwe realiteit”, klinkt het.

Meer krantenkoppen in België

Duizenden fans van Taylor Swift worden geëvacueerd na blikseminslag rond stadion waar concert zou doorgaan

Duizenden Australische fans van Taylor Swift gingen donderdagavond teleurgesteld naar huis. Omwille van de zware storm in Sydney, waar de Amerikaanse zangeres normaal gezien zou optreden, moest het stadion volledig ontruimd worden. Als gevolg werden alle aanwezige concertgangers, vermoedelijk ging het om zo’n 300.000 fans, weer huiswaarts gestuurd.

Lees meer »

Rechtszaak rond ‘Rust’ is begonnen: wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez Reed krijgt er stevig van langs

“De beklaagde behandelde de veiligheidsmaatregelen alsof ze optioneel waren.” Hannah Gutierrez Reed, de wapenverantwoordelijke van ‘Rust’, heeft het hard te verduren gekregen tijdens de eerste procesdag rond het schietincident op de filmset. Zo kreeg Reed van de aanklager te horen dat haar “slordige en onprofessionele” gedrag geleid heeft tot de dood van Halyna Hutchins.

Lees meer »

KIJK. Parket verspreidt bewakingsbeelden van twee mannen die in de buurt waren tijdens de moord op Firdaous (11)

Een man met een step zoeft naar een steegje in Merksem. Een tweede man volgt te voet. Even later verschijnt uit het steegje een auto, die rustig wegrijdt… Op zich niets vreemds aan, lijkt het. Behalve dan dat enkele minuten voordien, amper twee straten verderop, de aanslag gepleegd werd waarbij de elfjarige Firdaous om het leven kwam. En dat de

Lees meer »

Franse kustwacht redt 137 migranten op Kanaal

Tijdens drie verschillende operaties heeft de Franse kustwacht zaterdag in totaal 137 migranten voor de Franse kust gered. Dat heeft de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee zondag gemeld. Ze probeerden via het Kanaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te wagen. De operaties verliepen via twee schepen die door de Franse overheid waren gecharterd.

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Nutella voor het eerst dit jaar in promotie: “Ik heb meteen 40 potten gekocht”

Goed nieuws voor liefhebbers van Nutella. De hazelnootpasta staat voor het eerst dit jaar in promotie, waardoor je nu bij twee warenhuisketens 70 procent korting krijgt op de tweede pot. Omgerekend is dat 35 procent korting op beide potten. “Sla je slag, want dit gebeurt niet vaak”, weet Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt

Lees meer »

“We hopen op beter leven, maar eindigen in kamp”: “Pano” krijgt unieke inkijk in gesloten centrum voor mensen zonder papieren

Een alsmaar grotere groep mensen zonder papieren komt gesloten centra binnen met een verslavingsproblematiek. Dat blijkt uit een reportage van "Pano" over het terugkeerbeleid in ons land. Het onderzoeksprogramma kreeg de unieke kans om drie dagen te filmen in het gesloten centrum van Merksplas, waar mensen zonder papieren wachten op hun gedwongen uitwijzing.

Lees meer »

TERUGLEZEN. OEKRAÏNE. Zelensky: situatie aan het front “uiterst moeilijk”- Russische troepen rukken op

De Russische troepen rukken verder op na de val van Avdiivka, een strategische stad aan het front in het oosten van Oekraïne. Volgens het Oekraïense leger heeft er maandag in de buurt van het dorp Robotyne in het zuiden van het land “zwaar vuurgeweld” plaatsgevonden. President Volodymyr Zelensky noemt de situatie aan het front dan ook “uiterst moeilijk”. Volgens zijn

Lees meer »

“Het is iets typisch: soldaten flirten met lokale meisjes en dan wordt hun partner jaloers.” Alles wat we tot nu toe weten over vechtpartij met Belgische para’s

Vier Belgische paracommando’s zijn tijdens een winterstage in Noorwegen opgepakt omdat ze tijdens een avondje uit een jonge inwoner in het ziekenhuis sloegen en stampten. Wazige beelden tonen hoe ze schoppen naar een slachtoffer op de grond — zélfs tegen zijn hoofd. “Dat gebeurt hier wel vaker”, zeggen ze in Åndalsnes, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is alles wat

Lees meer »

Al 100.000 euro in 15 uur tijd: crowdfun­ding van Acid om schadevergoeding te betalen is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Op bezoek in de enige Vlaamse school die gsm’s zo streng verbiedt: “We wrikken die hoesjes wel open, hoor”

Geen enkele Vlaamse school bant de gsm zo streng als het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode. Een hele schooldag lang, van 8.30 uur tot 15.30 uur, zitten 740 telefoons er in een vergrendeld hoesje dat door de leerlingen niet open te krijgen is. Of toch wel? En wat hoopt de school hiermee te bereiken? “Ik heb dágen slecht geslapen van wat ik

Lees meer »

Regisseur Tim Mielants begint aan internationale filmcarrière: “Ik kookte voor Cillian Murphy bij ons thuis”

Hij komt over de vloer bij Ben Affleck en Cillian Murphy komt bij hem thuis op de koffie. Regisseur Tim Mielants (44) breekt na zijn succes met oorlogsfilm ‘Wil’ nu ook buiten de landsgrenzen door met zijn eerste internationale film ‘Small things like these’. Hoe komt een gewone Vlaamse sterveling in de hoge kringen van Hollywood terecht? “Ik vergeet hoe

Lees meer »