Krantenkoppen

Vandaag 40 jaar oud: de Apple Macintosh. Van beige doos tot sexy computer

Het is vandaag exact veertig jaar geleden dat Steve Jobs op een presentatie in het Californische Cupertino een Macintosh uit een tas haalde. “Hello”, zei het ding. Het systeem van Apple was de eerste consumentencomputer die voor een relatief laag bedrag te krijgen was en die over een grafische interface beschikte. Hoe groot was de obsessie van Jobs om IBM uit de markt te spelen? Eén ding staat vast: De wereld werd voorgoed anders. Lees het verhaal van een sexy computer vernoemd naar een appel.

Meer krantenkoppen in België

Behoud moeilijk voor VV Tielt (2A)

VV Tielt is aan een dramatisch seizoen bezig in tweede provinciale A. Het staat met zes punten laatste en afgelopen zaterdag verloor het thuis kansloos met 1-5 tegen RFC Lissewege. Meteen al de 16de nederlaag op rij.
The post Behoud moeilijk voor VV Tielt (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad helpt alle Oostendenaars met hulpvragen hun rechten optimaal te benutten

Oostendenaars die in financiële moeilijkheden zitten, worden beter begeleid. “We gaan met hen na waarop ze recht hebben. Die rechtenverkenning maakt het verschil en betekent dat met één aanspreekpunt meerdere problemen opgelost kunnen worden”, luidt het.
The post Stad helpt alle Oostendenaars met hulpvragen hun rechten optimaal te benutten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Taylor Swift schenkt 100.000 dollar aan familie van dodelijk slachtoffer schietpartij in Kansas City

De Amerikaanse superster en miljardair Taylor Swift heeft vrijdag 100.000 dollar (omgerekend zo’n 92.734 euro) geschonken aan de familie van de vrouw die woensdag gedood werd bij een schietpartij in Kansas, in de Amerikaanse staat Missouri. De schietpartij vond plaats aan het einde van de parade voor de zege van de Kansas City Chiefs in de Super Bowl, het team

Lees meer »

In tegenstelling tot de BAFTA’s: ‘Barbie’ grote winnaar op de People’s Choice Awards

De ‘Barbenheimerstrijd’ blijft maar woeden. ‘Oppenheimer’ mocht zich op de BAFTA’s dan wel de winnaar van de avond noemen, maar op de People’s Choice Awards was het ‘Barbie’ die met alle prijzen naar huis mocht. Verder won ‘Grey’s Anatomy ‘nog de award van beste tv-serie. Ook Taylor Swift, Travis Kelce, Ice Spice, Beyoncé, Jennifer Aniston gingen niet met lege handen

Lees meer »