Krantenkoppen

Verkleedbibliotheek in Herenthout opent de deuren: “We gunnen elk kind een zorgeloze carnaval”

De Herenthoutse organisatie "Kruimel Krachtig" opent voor het tweede jaar op rij haar verkleedbibliotheek. Elk kind kan er gratis terecht voor een carnavalsoutfit. "Een kostuum kost geld. We willen elk kind de kans geven om carnaval te vieren", vertelt vrijwilligster Pascale Verkammen aan Radio2-reporter Margaux van de regio.

Meer krantenkoppen in België

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Dikke Mathille ligt eind maart weer op haar plaats

Over een maand ligt Dikke Mathille weer op haar vertrouwde plaats in de waterpartij in de Leopold II-laan. De restauratie verloopt volgens plan, maar het waren late goedkeuringen die ervoor zorgden dat het bekende beeld nu al vijf maanden weg is uit de badstad.
The post Dikke Mathille ligt eind maart weer op haar plaats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdboekenmaand met speelse speurtocht in bib van Wervik

In maart is het traditioneel Jeugdboekenmaand, een initiatief van Iedereen Leest. Sport & spel is dit jaar het thema. De bibliotheek van Wervik zet haar beste sportieve en speelse beentje voor met enkele fijne activiteiten. De Jeugdboekenweek heeft in Vlaanderen alvast een rijke traditie. De eerste editie vond plaats in… 1972. Het startevenement in Bib Wervik is op zaterdagvoormiddag 2

Lees meer »

ANALYSE. Waarom laat de Duitse bondskanselier Europa in de steek? “Er hangt een schaduw uit het verleden over Olaf Scholz”

Eerst verweet hij de Fransen dat ze wel wat meer kunnen doen. Daarna gooide hij een militair geheim van de Britten op straat. Allemaal om goed te praten dat hij zelf geen Taurus-raketten aan Oekraïne wil geven. Tot ongenoegen van zijn eigen coalitiepartners. Wat bezielt de Duitse leider Olaf Scholz? Waarom steunt die Oekraïne, maar laat hij het op cruciale

Lees meer »

Duck Fest 2024 in Oudenburg wordt op zondag 5 mei ook een festival met bekende artiesten, zoals Aaron Blommaert, Pauline, De Ketnetband…

Op zondag 5 mei wordt Duck Fest 2024 gehouden op het Evenementenplein Abdij Oudenburg in Oudenburg. Duck Fest 2024 is een evenement, georganiseerd door Rotary Gistel vzw ten voordele van het Kinder Kansen Fonds. Dit jaar organiseert de organisatie Duck Race, een eendenrace in combinatie met een festival voor jong en oud. Dit organiseren ze al sinds 2018.
The post

Lees meer »

▶ HLN 1924: “De straatschenderij te Brussel viert hoogtij. Men laat ongehinderd allerlei gebouwen volkribbelen.”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Straatschenderijen te Brussel’ uit Het Laatste Nieuws van 1 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier.

Lees meer »

Thomas Julian – afkomstig uit Zwevegem – woont in Namen, maar viert zijn 30ste verjaardag in Roeselare: “Ik moet nog altijd mijn identiteitskaart tonen of ik wel 18 jaar ben”

Op zondag 21 april viert Thomas Julian zijn 30ste verjaardag in Vespa’z 4 in Roeselare. Thomas is afkomstig uit Zwevegem. Hij verhuisde naar Namen. Jawel, dat klopt en is niet bij de deur, maar dat komt omdat zijn ouders daar al vele jaren dichtbij een buitenverblijf hebben en omdat hij voor zijn Duitstalige carrière vanaf Namen zover niet meer moet

Lees meer »

In beslag genomen kunstcollectie van ex-minister Luc Martens openbaar verkocht: “Ik wil dat iedereen zijn geld terugkrijgt”

Gerechtsdeurwaarders verkopen zaterdag de in beslag genomen kunstcollectie van oud-minister Luc Martens. De opbrengst moet zijn schulden helpen aflossen. Volgens het gerecht heeft de man een enorme financiële put gegraven omdat hij bij tientallen vrienden en kennissen zware leningen aanging. “En we lieten nog beslag nemen op goederen van Martens.”

Lees meer »

Covermodel Playboy werd in het hoofd geschoten door troepen van Poetin: “Mijn gezicht zit vol plaatjes en vijsjes”

Toen Iryna Bilotserkovets op de operatietafel belandde, gaven artsen haar nog weinig kans. Een kogel, afgevuurd door Russische troepen, trof het Oekraïense mod
el in het hoofd. Tien uur waren chirurgen met haar bezig. Intussen gaf ze een interview aan ITV en poseerde ze in Playboy. In een metalen bikini en met een ooglapje. “Ik was net het monster van

Lees meer »