Krantenkoppen

Vlaamse meerderheid keurt stikstofdecreet goed ondanks scherpe kritiek en protesterende boeren

Het is gebeurd, het Vlaams Parlement heeft het stikstofdecreet goedgekeurd. Ondanks de scherpe kritiek van de Raad van State zette de meerderheid door. En zelfs de paar rebellen bij de meerderheid en protesterende boeren op de publiekstribune konden daar niets aan veranderen.

Meer krantenkoppen in België

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franssprekende skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeert weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandt, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

Elton John-collectie geveild voor 8 miljoen dollar

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend 7,4 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar.

Lees meer »

Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit”

‘Rekkem Sport stopt’ en ‘Rekkem Sport fuseert met RC Lauwe’. Het zijn enkele van de geruchten die de voorbije weken werden uitgestrooid. “Goedkope roddels waar niks van waar is”, reageert voorzitter Mathy Van Huylenbrouck. “Rekkem Sport is levendiger dan ooit. Onze jeugdwerking kende de laatste maanden een geweldige groei.”
The post Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan

Lees meer »

Gentse buschauffeur ziekenhuis in geslagen door reiziger: passagier houdt agressor in bedwang tot politie er is

Op de Zwijnaardsesteenweg in Gent heeft een agressieve reiziger maandagnamiddag een vrouwelijke buschauffeur van De Lijn aangevallen. De man, die onder invloed was, ging plots wild te keer. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht ter verzorging. De dader werd intussen gearresteerd, nadat hij in bedwang gehouden werd door een passagier. “De chauffeurs hebben schrik om het volgende slachtoffer te

Lees meer »

Hoe schatten experts de kansen van Mustii in op het songfestival? “Zal hij live vocaal overeind blijven?”

‘Douze points’ of stranden we in de halve finale? Mustii heeft dinsdagochtend het nummer gelost waarmee hij in mei ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Met ‘Before the party’s over’ brengt de zanger een ode aan het leven. Een nobele ambitie, maar gaat hij daar in Zweden effectief mee scoren? We polsen bij enkele experten hoe zijn de kansen

Lees meer »

“Nu kan ik mijn huis weer mooi maken”: actrice Veerle Eyckermans krijgt 208.000 euro schadevergoeding na aanval door seriemoordenaar

Veerle Eyckermans (61) heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat de rechtbank in Antwerpen haar een schadevergoeding van 208.273 euro, heeft toegekend. De actrice, bekend van onder meer ‘Sara’ en ‘Postbus X’ werd in 2015 aangevallen door seriemoordenaar Renaud Hardy. Die werd in 2018 tot levenslange opsluiting veroordeeld. Eyckermans is van plan de schadevergoeding te gebruiken om haar

Lees meer »

Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen”

Sparta Dikkebus boekte vorig weekend een nipte 4-3-overwinning tegen staartploeg VKW Vleteren. Desondanks was coach Pascal Dermaux niet zo tevreden over het geleverde spel. Ondertussen lijken de Spartanen wel op weg naar de eindronde.
The post Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.
The post Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job-

Lees meer »

2 op de 3 teruggekeerde Syriëstrijders zijn weer vrij. Hoe kan dat?

Van de 103 teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zitten er vandaag 33 in de cel. Elf anderen zitten thuis onder verscherpt toezicht met een enkelband. Omdat de standaard celstraf 5 jaar bedraagt, zijn verschillende Syriëgangers intussen in vrijheid gesteld. Maar wie zijn die 103 Syriëstrijders op Belgische bodem en waar zitten ze vandaag? “Een nulrisico bestaat niet”

Lees meer »

Arthur Dendooven (89), mede-uitbater van Hof Ter Doest in Lissewege, overleden

Op 17 februari is Arthur Dendooven (89) in het AZ Sint-Jan overleden. Hij was een van de vijf bekende Lisseweegse broers die restaurant Hof Ter Doest gesticht en jarenlang uitgebaat hebben. De uitvaart van Arthur Dendooven vindt plaats op zaterdag 24 februari om 10.30 uur in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking in Lissewege.
The post Arthur Dendooven (89), mede-uitbater van Hof Ter

Lees meer »