Krantenkoppen

Vlaming wisselt minder van energieleverancier

Het aantal Vlaamse gezinnen dat van energieleverancier wisselde, daalde in 2023 naar het laagste niveau in vijf jaar. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van de VREG, de Vlaamse energieregulator.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang dient klacht in tegen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere nadat ze Tom Van Grieken een racist noemt

Vlaams Belang dient klacht in wegens smaad en laster en eerroof tegen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere. In een interview met De Tijd van zaterdag noemt ze Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een racist. Vlaams Belang laat het daar niet bij en dient klacht in. “Dit is een brug te ver”, klinkt het.
The post Vlaams Belang dient klacht in tegen Vooruit-voorzitter

Lees meer »

Vrouw breekt been wanneer olifant haar met slurf vastgrijpt tijdens ritje en haar met een grote zwaai op de grond gooit

De Indiase tak van dierenrechtenorganisatie PETA eist nogmaals dat het land ritjes op de rug van olifanten verbiedt en roept toeristen op om niet meer te betalen om op zo’n dier te rijden. De organisatie verspreidt beelden van een toeriste die eerder deze maand haar been brak toen ze op de grond werd gegooid door een olifant. “Het is gewoonweg

Lees meer »

KIJK LIVE (21u30). Wie plaatst zich voor de finale van Copa del Rey? Kijk dinsdagavond exclusief bij HLN naar Real Sociedad – RCD Mallorca!

In de Reale Arena strijden Real Sociedad en RCD Mallorca dinsdagavond om een plaats in de Spaanse bekerfinale. In de heenmatch van de halve finale van de Copa del Rey werd er niet gescoord. Donderdag spelen Athletic Club en Atlético de Madrid tegen elkaar, de Basken wonnen de heenwedstrijd met 1-0. Wie plaatst zich voor de finale? Bekijk de wedstrijd

Lees meer »

“Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor Clarine”: na haar dood werd stiefzoon Dieter gezicht van café De Kiste

Nadat Clarine Coene, die 17 jaar café De Kiste op de hoek van de Krommewal- en Kistestraat runde, in 2020 overleed, werd haar stiefzoon Dieter Janssens (32) de patron van het café. “Er wordt hier nog vaak over Clarine gepraat, zo blijft ze ook voor altijd aanwezig in het café.”
The post “Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Tigchelt na commotie rond Reuzegom en Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie in ons land. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart

Lees meer »

“Als een hond die elke boom markeert”: countrywereld in alle staten door succes Beyoncé

Ze is de eerste zwarte vrouw met een nummer 1-hit in de Amerikaanse countrycharts én de eerste vrouw die zowel de countrylijst als de r&b-en-hiphoplijst heeft aangevoerd. Beyoncé (42) schrijft geschiedenis met haar nieuwe nummers ‘Texas Hold ‘Em’ en ‘16 Carriages’. Daarin omarmt Queen B haar roots in haar geboortestad Houston in Texas, en oogst ze meteen ook bakken kritiek.

Lees meer »

Schooluitval stijgt weer, maar ligt de lat te hoog of net te laag? Weyts en leerkrachten beroepsonderwijs lijnrecht tegenover elkaar

14% van de leerlingen van het secundair onderwijs verliet in het schooljaar 2021-2022 de school zonder diploma. Dat is ruim 2% meer dan het jaar voordien. In de centrumsteden ligt dat percentage nog hoger. Kinderen die thuis geen Nederlands praten, lopen ook meer risico. Vooral de nakende hervorming van het deeltijds beroepsonderwijs baart leerkrachten zorgen. Minister Weyts blijft die hervorming

Lees meer »