Krantenkoppen

Voetbal Vlaanderen wil komaf maken met monsterscores in jeugdvoetbal: “13-0, daar heeft niemand iets aan”

Voetbal Vlaanderen wil komaf maken met monsterscores op de jeugdvoetbalvelden. Ploegen die te vaak met (minstens) zes doelpunten verschil winnen of verliezen, moeten in een andere reeks ingedeeld worden. “Anders heeft niemand er nog iets aan”, klinkt het in ‘Het Nieuwsblad’.

Meer krantenkoppen in België

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021, waarmee Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet zou hebben overtreden.

Lees meer »

Gouden feest voor Marie-Claire en Lieven

Lieven Vandenberghe en Marie-Claire Vancraeynest konden op 15 februari hun gouden huwelijksjubileum vieren. Vijftig jaar geleden gaven ze elkaar het jawoord in Kortrijk waar ze ook zijn geboren. Lieven op 2 juni 1951 en Marie-Claire op 30 augustus 1955. Beiden hadden wel iets met Kortrijk, want zowel Lieven als Marie-Claire werkten bij de stadsdiensten. Ze
The post Gouden feest voor

Lees meer »

Zoektocht van ‘#LikeMe’-gezicht Francisco Schuster naar ouders wekt woede op: “Goede adoptie bestaat niet”

“Een schop in onze maag.” Dat vindt Yung Fierens (45) van adoptiebelangengroep CAFE van ‘Francisco Desir’, de docureeks waarin Francisco Schuster (22) op zoek gaat naar z’n biologische moeder. “Het is een té romantisch plaatje”, verklaart de vereniging aan ‘Dag Allemaal’. Ze vinden dat de VRT beter het échte verhaal over adoptie zou brengen. Van fraudeleuze adopties van ontvoerde kinderen

Lees meer »

Agentschap Wegen en Verkeer zet pompwagens in tegen wateroverlast Koninklijke Baan

Er worden op dit moment vijf pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die is in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee, omwille van de aanhoudende wateroverlast. Het verkeer moet voorlopig dus nog altijd omrijden via de Driftweg.
The

Lees meer »

10 keer per jaar 75km/u in de bebouwde kom? Boete betalen volstaat niet langer, hardleerse chauffeurs moeten straks naar politierechter

Automobilisten die zogenaamde kleine overtredingen opstapelen en vandaag nog wegkomen met het netjes betalen van boetes, zullen in de nabije toekomst voor de politierechtbank moeten verschijnen. Hardleerse bestuurders riskeren hun rijbewijs voor langere tijd kwijt te spelen. Dat kondigden minister van Mobiliteit George Gilkinet (Groen) en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) aan.

Lees meer »

Oekraïne nog maandenlang in het nadeel op slagveld door munitietekort: “Mogelijk pas volgend jaar nieuw tegenoffensief”

Oekraïne zal naar verwachting nog enkele maanden te kampen hebben met een tekort aan munitie totdat het westen verdere stappen heeft ondernomen om Kiev te steunen, zo heeft het hoofd van de Britse strijdkrachten toegegeven. Admiraal Tony Radakin opperde op een conferentie in Londen dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev voor het einde van de zomer een nieuw tegenoffensief kan

Lees meer »

In de Brakelse bossen mag de ene villabewoner meer dan de andere

In Brakel, de bakermat van premier Alexander De Croo, wilde het gemeentebestuur de eigenaars van zonevreemde villa’s in het groen uit de nood helpen. Dat lukte voor de meesten, onder wie een schepen. Maar tientallen anderen vielen uit de boot. “De mens heeft toch ook recht op een stukje natuur?”

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open VLD-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren/dinsdag nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat heeft hij woensdag gezegd in Villa Politica (VRT 1). Uit indiscreties blijkt dat daarvoor inderdaad pogingen ondernomen

Lees meer »

Toeristen kunnen ogen niet geloven wanneer ze plots omsingeld zijn door honderden haaien: “Val er niet in, ik spring je niet achterna”

Enkele vrienden genoten van een nachtelijk boottochtje voor de kust van Key West, een badplaats in de Amerikaanse staat Florida. Maar de uitgelaten sfeer aan boord sloeg plots om in ongeloof en lichte paniek toen ze merkten dat het plots krioelde van de haaien, die wellicht gelokt werden door een vissersboot die in de buurt ronddobberde. “Val er niet in”,

Lees meer »

Kelly Clarkson in de clinch met producer van ‘American Idol’ nadat ze weigerde om make-up te dragen

“Eén van de producers was absoluut geen fan van mij.” In een aflevering van de ‘Smartless’-podcast heeft Kelly Clarkson (41) onthuld dat ze zich tijdens ‘American Idol’ niet bepaald populair gemaakt heeft. De zangeres weigerde namelijk om make-up te dragen gedurende een aflevering. “Ik moest het podium niet op, dus in mijn ogen was het nergens voor nodig.”

Lees meer »

Izegem onderzoekt bijenpopulatie: 83 soorten waargenomen, waaronder ook zeldzame soorten

De stad Izegem zet zich als Bijenvriendelijkste gemeente van 2024 al jaren in voor de bescherming van wilde bijen. Om na te gaan of het bijenvriendelijke beheer van de stad de juiste resultaten oplevert, liet de stad haar bijenbestand in kaart brengen. “Er werden maar liefst 83 verschillende bijensoorten waargenomen”, vertelt schepen van Groenbeleid Caroline Maertens.
The post Izegem onderzoekt

Lees meer »