Krantenkoppen

Voortvluchtige Belgische man (36) veroordeeld voor moordpoging opgepakt in Thailand

De Thaise autoriteiten hebben een voortvluchtige man met de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit opgepakt die in ons land veroordeeld werd voor poging tot moord. Dat melden lokale media.

Meer krantenkoppen in België

“Prachtig meisje, maar onze doelen waren totaal verschillend”: romance tussen Olivier Deschacht en Pauline Slangen voorbij

Altijd ontkend stapelzot te zijn van elkaar, nochtans was de liefde écht. Maar vandaag alweer voorbij. Olivier Deschacht (43) en Pauline Slangen (22) gaan na een romance van een half jaar verder als vrienden. “Het is een prachtig meisje, een supertalent. Maar onze doelen waren totaal verschillend en de leeftijd was ook een probleem, wat begrijpelijk is”, reageert Deschacht vandaag

Lees meer »

Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue

Langs de Vrijbosroute ter hoogte van het Vijverpark komt er een recreatieve hotspot met een multimovepad, twee picknickbanken en zelfs een barbecuestel. De plechtige opening is pas voorzien eind maart. “Ideaal voor fietsers om te genieten van een welverdiende pauze”, zegt schepen van Toerisme Laurent Hoornaert.
The post Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue appeared first on

Lees meer »

Minder vechtpartijen en rellen: waarom het op de koers vaak gezelliger is dan bij het voetbal

Het wielerseizoen is zonder opstootjes van start gegaan, maar in het voetbal blijven supporters zich van hun minder fraaie kant tonen. Een aantal misnoegde Club Brugge-supporters zocht woensdag na de 2-0 nederlaag tegen Union de confrontatie op met spelers en politie. Sportpsycholoog Filip Boen (KU Leuven) verklaart waarom voetbalsupporters vaak grotere heethoofden zijn dan koersfanaten.

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

“We hopen op verwondering”: Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt uit Koksijde hebben eigen museum met 1.200 (!) dierenschedels en 30 skeletten

Het begon met een schedel van een hond, vandaag 40 jaar later tonen biologen Luc Tyteca (62) en Leentje Vandenhoudt (63) hun collectie met maar liefst 1.200 dierenschedels en 30 skeletten in hun eigen natuurkundig museum MuseOs in Koksijde. Van een oerrund van 120.000 jaar oud tot een schedel van een potvis die 450 kilo weegt. Het is ronduit indrukwekkend.

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag

De jaarlijkse kindernamiddag van Beweging.net wordt een familienamiddag. “Omdat ouders vaak vroegen of ze mochten blijven”, vertelt woordvoerder Marc Van Ysacker.
The post Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wetenschappers ontrafelen hoe de mens zijn staart kwijtraakte

Een genetische variatie in het zogenoemde TBXT-gen verklaart waarom de mens in de loop van de evolutie zijn staart is kwijtgeraakt. Dat hebben onderzoekers in de VS ontcijferd met een studie op muizen. Evolutionair bioloog Dominique Adriaens licht het onderzoek toe, en buigt zich naast het hoe ook over het waarom.

Lees meer »