Krantenkoppen

VS voeren aanvallen uit op door Iran gesteunde militanten in Irak

Het Amerikaanse leger heeft aanvallen uitgevoerd op drie faciliteiten in Irak die worden gelinkt aan door Iran gesteunde militanten. Het Pentagon laat dinsdag weten dat het om een reactie gaat op een serie aanvallen op in Irak en Syrië gestationeerde manschappen van de VS en zijn bondgenoten.

Meer krantenkoppen in België

“Ze is veel te hoog gegrepen voor mij”: Mathieu Terryn vertelt over zijn grote liefde Marie in ‘Sergio over de grens’

Omringd door een dik sneeuwtapijt, laat Mathieu Terryn (30) zijn hart spreken in ‘Sergio over de grens’. De Bazart-frontman en de topkok trekken samen naar Zwitserland, waar Mathieu zich opvallend openstelt over zijn vrouw Marie (30), die hij in zijn prille jeugd tijdens een skiles leerde kennen. Al die jaren later is Mathieu nog verliefder en gelukkiger dan ooit. “Marie

Lees meer »

Gelekte documenten tonen hoe Russische autoriteiten er meer dan 500 miljoen euro doordraaien om Poetin zeker herverkozen te krijgen

Meer dan 500 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de Russische autoriteiten aan het spenderen zijn om president Vladimir Poetin volgende maand zeker herverkozen te krijgen. Gelekte documenten uit het Kremlin tonen dat het geld gaat naar propaganda en een informatieoorlog. “Manipulatie vooraf om manipulatie op verkiezingsdag tot een minimum te beperken”, noemt historicus en Rusland-expert Mark Galeotti het.

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Vredeshuis in Gent niet verkocht en omgevormd tot kunstatelier 

De stad Gent laat het Vredeshuis omvormen tot tijdelijke kunstateliers. De stad kon een renovatie van 2 miljoen niet betalen en stelde het gebouw daarom vorige lente te koop. De stad stelt nu dat de verkoop op pauze wordt gezet, na de volksbevraging vorig jaar. Al speelt ook het gebrek aan interesse bij kandidaat-kopers mogelijk een rol.

Lees meer »

Acht nieuwe medewerkers openen samen met Dieter Coppens ‘Restaurant misverstand’ aan zee

Op donderdag 14 maart start het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’. Dieter Coppens (46) neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm voor een onvergetelijke ervaring: Geert, Lieve, Annick, Fons, Els, Anne, Gie en Jan. Ze zullen deze keer niet alleen samenwerken in een restaurant in Oostende, ze gaan tijdens hun werkweek ook echt samenleven.

Lees meer »

Einde restauratie lakenhallen in zicht: “In 2024 kan laatste fase starten”

Er is licht aan het einde van de tunnel in het dossier rond de restauratie van de lakenhallen. Dit jaar beginnen de werken aan de leien bedaking van de lakenhallen (fase 4) en nu kan ook de laatste fase aanbesteed worden: de werken aan de vleugel van het Ypermuseum, de raadzaalvleugel, twee hoektorens en het Nieuwerck. Kostprijs: 1.140.004,85 euro.
The

Lees meer »

“Mama wordt geslagen door papa. Ik ben heel bang”: achtjarig meisje redt moeder door politie te bellen

“Hij slaat haar in het gezicht. Hij heeft ook een mes. Ik ben heel bang”, verklaarde het achtjarige meisje aan de telefoon. Daarop rukte de Franse politie in allerijl uit naar een woning in de Parijse voorstad Bondy. De vader, die dronken was op het moment van zijn arrestatie, is aangeklaagd wegens huiselijk geweld. “Zonder de oproep van het jonge

Lees meer »

Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen

Renee Lodewijckx maakte ‘De goede rechters’ naar het werk van Ensor en wil er deze zomer mee op pad voor een performance. Het is de komende weken alvast te zien in ’t Kroegske en twee handelszaken met oog voor kunst.
The post Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

33 jaar na moord blijven ouders van gruwelijk vermoorde Ingrid (26) hopen op doorbraak

“Het is onze laatste hoop.” Bijna 33 jaar na de gruwelijke moord op hun dochter blijven de ouders van Ingrid Caeckaert bidden voor een doorbraak. De 26-jarige vrouw werd in maart 1991 met 62 messteken om het leven gebracht in Knokke-Heist. Maar wie de dader is, blijft een raadsel. De DNA-techniek van biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout zorgt mogelijk voor een

Lees meer »