Krantenkoppen

Waalse boeren voeren volgende week actie: “Geen blokkades, wel wegversperringen”

De Waalse boeren zullen volgende week actievoeren. Ze klagen onder meer over te lage inkomsten, te ingewikkelde wetgeving, en te veel administratie. Dat schrijven L’Echo en Le Soir woensdag onder verwijzing naar de landbouworganisatie Fédération Wallonne de l’Agriculture (FWA).

Meer krantenkoppen in België

Politieauto’s in brand bij rellen tussen honderden Eritreeërs in Den Haag

Bij rellen in de Nederlandse stad Den Haag zijn meerdere politieauto’s in brand gestoken. Honderden Eritrese jongeren gingen elkaar te lijf met stokken en ander wapentuig, ze sloopten ook auto’s en ander straatmeubilair. Een spoor van vernieling voltrok zich in de straten rond de evenementenhal ‘Opera’. De politie zette traangas in om de stenengooiende Oost-Afrikanen te stoppen. Intussen is de

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Noem mij gerust een oude zak. Die eretitel zal ik waardig dragen”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

David Martijn (Goose) maakt indringende soundtrack voor ‘Holy Rosita’

Sinds woensdag loopt de film Holy Rosita van de Waregemse regisseur Wannes Destoop in de zalen. David Martijn van Goose verzorgde hiervoor de soundtrack, nadat hij eerder al eentje maakte voor De Dag, War of the Worlds, De Twaalf en 1985. Voor die laatste kreeg hij onlangs nog een Ensor uitgereikt.
The post David Martijn (Goose) maakt indringende soundtrack voor

Lees meer »

Racing Brugge bouwt aan ploeg voor volgend seizoen

Racing Brugge wil ook volgend jaar goed meedraaien in eerste landelijke. In die optiek werd zopas de overgang van Vince Arschoot van Basket Sijsele naar de Bears bekend gemaakt.
The post Racing Brugge bouwt aan ploeg voor volgend seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De David is weer lentefris: wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo krijgt delicate schoonheidsbehandeling

Grote werkzaamheden aan de Galleria dell’Accademia in Firenze. De David, het wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo, krijgt een delicate schoonheidsbehandeling. Het gaat om een routine-poetsbeurt die om de twee maanden wordt uitgevoerd. Er komt een stofzuiger en delicate borstel aan te pas om de marmeren perfectie van David van kop tot teen lentefris te maken. Het beeld werd gemaakt door Michelangelo

Lees meer »

Vriendentrio bundelt krachten als ‘De Stravius Brouwers’: “We maakten bier voor liefhebbers zoals wij: eerlijk en stoer”

Bart Tydgat (46) uit Wijtschate, Benny Eeckhout (41) uit Bovekerke en Kristof Delcroix (41) uit Zandvoorde heten voortaan De Stravius Brouwers en brengen eind deze maand hun twee straffe bieren op de markt, de Stravius Tripel en de Stravius Quadrupel. “Stravius is onze held uit een ver verleden. Ook hij ging ten strijde tegen de moeilijkheden die op zijn pad

Lees meer »

Italiaanse oom blijft misbruik van Roeselaars nichtje ontkennen

Een 60-jarige Italiaan blijft ontkennen dat hij zijn nichtje jarenlang misbruikte. De man kwam geregeld vanuit Italië op bezoek bij zijn familie in Roeselare en sliep dan op de kamer van zijn nichtje.
The post Italiaanse oom blijft misbruik van Roeselaars nichtje ontkennen appeared first on KW.be.

Lees meer »