Krantenkoppen

Waalse boeren voeren volgende week actie: “We hebben het niet over blokkades, maar eerder over wegversperringen”

De Waalse boeren zullen volgende week actievoeren. Ze klagen onder meer over te lage inkomsten, te ingewikkelde wetgeving, en te veel administratie. Dat schrijven L’Echo en Le Soir woensdag onder verwijzing naar de landbouworganisatie Fédération Wallonne de l’Agriculture (FWA).

Meer krantenkoppen in België

OCMW-medewerkster (48) die jarenlang geld stal van haar cliënten riskeert 30 maanden cel: “Ze heeft me gewoonweg gepluimd”

Jarenlang stal K.V. (48), een OCMW-medewerkster van Kruibeke, schaamteloos het geld van haar cliënten. Daarvoor moest ze zich dinsdag in de rechtbank van Dendermonde verantwoorden. “Ze schaamt zich en werkt hard om alles tot de laatste cent terug te betalen”, zei de advocaat van de beklaagde. Ze riskeert een celstraf van dertig maanden en een boete.

Lees meer »

Barsten in de muren en deuren die niet meer sluiten: werken Elia veroorzaken schade aan woningen in Ruien

In Ruien, bij Kluisbergen, hebben de werken van hoogspanningsbeheerder Elia schade veroorzaakt aan 2 woningen. Bij de aanleg van een ondergrondse kabel tussen Ruien en Chièvres, een stad in provincie Henegouwen, is een soort klei vrijgekomen die de woningen heeft aangetast. Elia heeft de werken meteen stilgelegd en belooft dat de eigenaars vergoed zullen worden voor de schade.

Lees meer »

Vrijdag viert De Stroate één jaar open podium in Hip Hop Palace

Na vijf jaar in het recent gesloopte Sint-Vincentius rusthuis nam De Stroate in februari 2023 haar intrek in de hernieuwde Palace in de Zwevegemsestraat. Sindsdien is er elke laatste vrijdag van de maand een open podium in de herdoopte Hip Hop Palace.
The post Vrijdag viert De Stroate één jaar open podium in Hip Hop Palace appeared first on KW.be.

Lees meer »

Miniondernemers organiseren comedyshow

Naar jaarlijkse gewoonte runt de klas 6 Economie-Wiskunde van Talent-Is Campus College Veurne een eigen minionderneming. Minionderneming ‘Petit Feliz’ kiest dit jaar voor een bijzonder evenement, en strikte William Boeva om zijn Comedyshow ‘13’ voor te stellen.
The post Miniondernemers organiseren comedyshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Biden kondigt 500 nieuwe sancties aan tegen Rusland: ook betrokkenen bij dood Navalny geviseerd

De Amerikaanse regering heeft meer details gegeven over de sanctiemaatregelen tegen Rusland. Onder meer drie overheidsfunctionarissen die in verband worden gebracht met de dood van oppositieleider Aleksej Navalny en het Russische betaalsysteem Mir worden geviseerd. In totaal kondigde de Amerikaanse president Joe Biden 500 nieuwe sancties aan. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Expert vindt het logisch dat ‘Back to reality’ werd afgevoerd: “Als Astrid en Natalia daar niet altijd sliepen, word je als kijker in de maling genomen”

VTM 2 voert ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af. De heisa was onhoudbaar geworden. Er kwam kritiek op het uitgangspunt, én er doken klachten op over de productie. Natalia had zich misdragen op de set en buren beweerden dat de dames het opzet van het programma aan hun voeten veegden.

Lees meer »

“De bodem is bereikt”: personeel van Luikse rechtbanken moet eigen wc-papier meebrengen

Schrik niet als u binnenkort een rechter met een rol wc-papier door de gangen van de Luikse rechtbanken ziet rondwandelen. Het personeel van de drie Luikse gerechtsgebouwen, onder wie ook griffiers en magistraten, wordt immers verzocht om hun eigen wc-papier mee te brengen naar het werk. Dat staat te lezen in een interne mail, schrijft L’Avenir. “Schandalig, dit is een

Lees meer »