Krantenkoppen

Wanneer sport kunst wordt: “Art But Make It Sports” bedient sport- én kunstliefhebbers op hun wenken

Veel sportliefhebbers zullen ongetwijfeld vinden dat bepaalde iconische sportmomenten thuishoren in een museum. Maar kan sport ook effectief kunst zijn? In de ogen van LJ Rader alvast wel. Met zijn populaire accounts op Instagram en X (voorheen Twitter) heeft de Amerikaan een opmerkelijke raaklijn tussen sport en kunst gevonden. En het straffe: "Er komt geen artificiële intelligentie aan te pas."

Meer krantenkoppen in België

Gouverneur staat op zijn strepen: “Er komt géén provinciaal vuurwerkverbod”

Of er in 2024 misschien wél een provinciaal vuurwerkverbod wordt uitgeroepen op 31 december om de verwarring binnen de 64 gemeenten te vermijden? Die vraag werd gesteld door provincieraadslid Veerle Dejaeghere (Groen). Het antwoord van de gouverneur was alvast duidelijk: nee. Maar dat wil daarom niet zeggen dat hij een voorstander is van al dat geknetter. “Ik spoor de federale

Lees meer »

Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis

Voor Hanne Cornelis zal 2023 altijd een memorabel jaar blijven. Ze werd niet alleen verkozen tot Mieke Garnaal, maar tot haar eigen verbazing behaalde ze ook het meeste aantal stemmen in de Krak-verkiezing van haar gemeente Koksijde. Redenen genoeg om Hanne officieel te huldigen in de Kokpit (gemeenteraadzaal).
The post Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Tigchelt verdedigt gerecht na zaak Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart laten brengen”, zei

Lees meer »

Waarom de Kringwinkel niet zomaar iedere oude zetel of salontafel aanvaardt: “Zou je hem aan je buurvrouw geven? Alleen dan willen wij hem ook”

Een lederen salon met een scheurtje, een glazen salontafel met een hoekje af en een printer met wat jaren op de teller: drie keer aangeboden bij de Kringwinkel, drie keer afgewezen. Zijn ze strenger geworden of ligt het aan ons? Weigeren de Kringwinkels nu alles met wat schade? Je denkt toch best even na over wat je wil inleveren. “Je

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Etienne en Josephine

Op 15 februari 1974 huwden Etienne Vankeirsbilck (76) en Josephine Bekaert (74) in Langemark. Nu werd hun gouden jubileum gevierd. Etienne werd geboren in Markegem en groeide op in Lichtervelde. Na zijn studies nam hij deel aan een toelatingsexamen bij de dienst Financiën en begon zijn beroepsloopbaan bij de BTW-dienst in Torhout. Na een bevordering
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Zussen schetsen grote gevolgen voor familie Himpe: “Zijn daad heeft mijn kinderen hun onschuld weggenomen”

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de zussen van het slachtoffer hard uitgehaald naar Ridoan Oudaha (43). Kim en Loïs Himpe stonden in hun getuigenis ook uitgebreid stil bij de grote gevolgen voor hun familie. Daarbij kwam ook de dood van hun vader aan bod.
The post Assisen scalpermoord – Zussen schetsen grote gevolgen voor

Lees meer »

Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes

Eind 2023 stonden er maar liefst 234 vacatures open bij de 19 West-Vlaamse politiezones. Meer specifiek zijn ze op zoek naar 192 aspirant-inspecteurs en 42 aspirant-hoofdinspecteurs. Dat blijkt uit cijfers die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) opvroeg bij gouverneur Carl Decaluwé.
The post Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loekasjenko wil in 2025 weer een nieuwe termijn als president

Aleksandr Loekasjenko (69) wil in 2025 een nieuwe termijn als president van Wit-Rusland. Dat heeft de omstreden leider volgens staatspersbureau ‘BelTA’ gezegd nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht voor de verkiezingen voor het parlement en de gemeenteraad van Minsk. Loekasjenko is een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en wordt vaak de laatste dictator van Europa genoemd.

Lees meer »