Krantenkoppen

‘We wisten allebei: this is goodbye, voor altijd. Maar niemand spreekt dat uit, het is te hard en te groot voor woorden’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Vief eert kaartkampioenen

In Bistro El Patio in de Weststraat heeft de vereniging Vief haar maandelijkse bijeenkomst gehouden, met tussenin de huldiging van de kaarters. Bij de heren eindigden Noël Kesteloot en André Vandekerckhove allebei op de eerste plaats, gevolgd door Arsène Beernaert. Bij de vrouwen won Margriet Rosseel, voor Marleen Bataillie en Jacqueline Desplenter. Op de foto
The post Vief eert kaartkampioenen

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Hoogste aantal dossiers schuldbemiddeling van West-Vlaanderen in Ingelmunster, Liesbeth Holvoet (Vooruit) maakt zich ernstige zorgen

Bij het opvragen van de meest recente cijfers omtrent collectieve schuldenregelingen blijkt Ingelmunster er met kop en schouders bovenuit te steken, namelijk met 52,3 dossiers per 1.000 inwoners. Dit is het hoogste cijfer van West-Vlaanderen. Liesbeth Holvoet (Vooruit) maakt zich ernstige zorgen.
The post Hoogste aantal dossiers schuldbemiddeling van West-Vlaanderen in Ingelmunster, Liesbeth Holvoet (Vooruit) maakt zich ernstige zorgen appeared

Lees meer »

Zieke Julian Assange niet aanwezig bij zitting van laatste kans

Een zieke Julian Assange woont dinsdag de hoorzitting in het Britse High Court niet bij. “Hij voelt zich niet goed vandaag”, zei zijn advocaat Edward Fitzgerald bij de start van de zitting. Die wordt beschouwd als een laatste kans voor Assange om een overlevering van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten tegen te houden.

Lees meer »

Dries krijgt het voor het eerst moeilijk en een nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld in mijn leven”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »

2,10% rendement op staatsbon: welke alternatieven doen nu al beter? En waarom kijkt u best nog even de kat uit de boom? Onze geldexpert legt uit

De kogel is (eindelijk) door de kerk: er komt géén tweede fiscaal voordelige staatsbon. Wie zijn spaargeld één jaar aan de overheid uitleent, zal daarvoor 2,10 procent nettorendement ontvangen. Is dat interessant genoeg voor u als spaarder? Welke alternatieven zijn er vandaag al op de markt die u minstens hetzelfde bieden, of beter? Of waarom is zo’n staatsbon voor u

Lees meer »

Christophe Dejaegher is de mandatenkampioen bij de West-Vlaamse burgemeesters: “Vaak kleine engagementen”

Net zoals elk jaar publiceert het Rekenhof in februari alle openbare mandaten, ambten en beroepen die worden uitgeoefend, ook die van de West-Vlaamse burgemeesters. Daaruit blijkt dat niemand meer mandaten opneemt dan Christof Dejaegher of meer verdient dan Joachim Coens.
The post Christophe Dejaegher is de mandatenkampioen bij de West-Vlaamse burgemeesters: “Vaak kleine engagementen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yves Segers sluit schaatsperiode af

Er komt een einde aan het schaatsplezier op de markt. Op zondag 18 februari kunnen liefhebbers er nog een laatste keer schaatsen en om 16 uur sluit zanger Yves Segers de schaatsperiode feestelijk af. “De schaatspiste is al jaren een vaste waarde en lokte ook deze keer een massa volk naar het centrum van onze
The post Yves Segers sluit

Lees meer »

Dries vertoont voor het eerst barst en nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld in mijn leven”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »