Krantenkoppen

‘Weer topmanager weg bij grondstoffenreus Trafigura’

10:13 De Singaporese grondstoffentrader Trafigura ziet in zijn metaaldivisie opnieuw een topmanager opstappen, meldt het nieuwsagentschap Bloomberg.

Meer krantenkoppen in België

Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.
The post Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de val van Avdiivka: is Rusland nog te stoppen? Wat is Poetins einddoel? Wat met nog meer wapens? Acht vragen aan Roger Housen

Na de Russische verovering van Avdiivka klinkt de Oekraïense smeekbede om munitie steeds luider. De situatie wordt met de dag moeilijker. Zijn de Russen nog wel tegen te houden? Wat wordt de volgende stad die Rusland verovert? En waarom is artillerie zo belangrijk? Acht vragen aan oud-kolonel Roger Housen. “Als Poetin erin slaagt dit gebied in handen te krijgen, dan

Lees meer »

Aanval op Mexico en NAVO-exit: dit is hoe Trumps tweede termijn er volgens vriend en vijand kan uitzien

Het ziet er steeds meer naar uit dat Donald Trump het opnieuw zal opnemen tegen huidig president Joe Biden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezing, nadat hij ook dit weekend weer een voorverkiezing van de Republikeinse partij (GOP) won. Maar wat mogen de Amerikanen verwachten als Trump in november opnieuw zijn intrek neemt in het Witte Huis? Kenners voorspellen een turbulente tweede

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »

LIVEBLOG OMLOOP. Van Aert voelt de spanning, maar koestert rol als topfavoriet: “Ik probeer daar nooit onderuit te komen”

Nog twee keer slapen en dan is het tijd voor de Omloop, de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet

Lees meer »

Blik in het hoofd van een koppige en eigenzinnige Catalaan: waarom Ferran Jutglà ook bij Club telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »

Prijs van cacao op recordhoogte: wordt chocolade een luxeproduct en is het al te laat om goedkope paaseitjes te hamsteren?

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich

Lees meer »

Grondige aanpak van de gevel vormt het sluitstuk van de restauratie van De Republiek in Brugge

Sinds deze week staat de gevel van De Republiek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge in de stellingen. Deze gevelrestauratie is de laatste fase van de verbouwingen aan De Republiek die in 2017 startten. Daarnaast wordt de ingang van Cinema Lumière in de steeg Boterhuis aangepakt.
The post Grondige aanpak van de gevel vormt het sluitstuk van de restauratie van De

Lees meer »

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »

“Vanaf de eerste dag een succes”: Chris Bevernage en Ri4vos vieren 15-jarig bestaan van Marktcafé Les Halles in Ieper

Op 9 maart zal het precies vijftien jaar geleden zijn dat Chris Bevernage de deuren van Les Halles op de Grote Markt opende en dus trok hij aan de mouwen van zijn vrienden Wim Vandamme en Bart Devos van Ri4vos om er iets speciaals rond te organiseren. Het resultaat: vier gratis optredens op elke negende van de maanden maart, april,

Lees meer »