Krantenkoppen

Winnen met 10-0, dat moet gedaan zijn: Voetbal Vlaanderen zet rem op monsterscores in jeugdvoetbal

Voetbal Vlaanderen wil vanaf volgend seizoen een systeem invoeren dat het aantal monsterscores op de jeugdvoetbalvelden moet verminderen. “Vanaf die score heeft niemand er nog iets aan.”

Meer krantenkoppen in België

“Profrenner worden is de ambitie”: Jelle Harteel bereidde zich in de Ronde van Rwanda voor op het wielervoorjaar

Jelle Harteel (20) heeft zijn eerste wedstrijd als renner van het Soudal-Quick-Step Devo Team goed verteerd. In de voorbije Ronde van Rwanda reed de Adinkerkenaar in dienst van zijn ploegmaat William Lecerf Junior. “Het parcours van de rittenkoers was wat te zwaar voor mij, maar dit was pure voorbereiding op de komende wedstrijden.”
The post “Profrenner worden is de ambitie”:

Lees meer »

Als de camera’s niet draaien: wat zegt De Croo dan over de oorlog in Oekraïne? “Zelensky weet heel goed wie hij moet spreken om vooruitgang te boeken”

Exact twee jaar na het begin van de oorlog brengen premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag een bezoek aan Oekraïne. Onze reporter reist met het gezelschap mee en gunt ons een blik achter de schermen: hoe denken ze écht over de oorlog en president Zelensky, weg van alle tv-camera’s en formele speeches? “Je ziet

Lees meer »

Ernstig verwaarloosde paarden in Tongeren zijn geen alleenstaand geval: “Het valt inderdaad op”

De scène die de politie afgelopen week aantrof in een weide in Tongeren, was dramatisch. Twee gestorven paarden, een derde compleet uitgemergeld. Nochtans waren er alarmsignalen. En spijtig genoeg gaat het niet om een alleenstaand voorval: steeds meer dieren worden in beslag genomen na verwaarlozing of mishandeling. Vooral bij honden is die toename opvallend.

Lees meer »

Nu ook onderzoek naar drugsfeiten tegen voormalig radiopresentator Sven Pichal: in zijn VRT-locker werd cocaïne aangetroffen 

Het gerecht is in de nasleep van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik ook een onderzoek gestart naar drugsfeiten. Tijdens de huiszoekingen op de VRT vorige zomer werden in de persoonlijke locker van Sven Pichal ook kleine gebruikershoeveelheden drugs aangetroffen, volgens onze informatie ging het over cocaïne. Hij bestelde online ook zogenoemde designerdrugs, die hij soms liet leveren op de

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk loopt, fietst en wandelt nieuwe Groene Gordel in

Op de website van Sport Vlaanderen kan je sinds kort een aantal nieuwe looproutes in Kortrijk vinden. Daaronder ook de ‘Groene Gordel’, een looproute van 3,38 kilometer met een stijging van 14 meter die vertrekt en uitkomt aan The Level, Howest. “Ideaal voor iedereen die graag eens gaat lopen, wandelen of fietsen in het stadscentrum.
The post Team Burgemeester Stadslijst

Lees meer »

Kortrijks techbedrijf Barco wint fameuze Hollywood Academy Award

Dit jaar stond ook een team van het West-Vlaamse technologiebedrijf Barco op de gastenlijst van de Academy Awards of Oscars. Op 23 februari namen ze een prestigieuze Scientific and Engineering Academy Award in ontvangst tijdens een exclusieve award ceremonie in Hollywood.
The post Kortrijks techbedrijf Barco wint fameuze Hollywood Academy Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

KU Leuven legt klacht neer tegen Dries Van Langenhove: “Uitspraken zetten aan tot racisme”

De KU Leuven gaat een klacht neerleggen tegen Dries Van Langenhove. De unief beschuldigt hem van racistische uitspraken tijdens een gespreksavond van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) over regeneratieve landbouw. “De uitspraken gaan lijnrecht in tegen de kernwaarde van de universiteit”, staat te lezen in een persbericht. Ook mag de NSV geen lokalen van de onderwijsinstelling meer gebruiken.

Lees meer »

Dat hij zo veel drugs in zijn lichaam had, deed alarmbellen afgaan: Belgische topspeurder mogelijk vergiftigd

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

Opnieuw zeehond door hond gebeten, vrijwilligers trekken aan alarmbel

De vrijwilligers van het NorthSealTeam trekken aan de alarmbel: donderdag werd opnieuw een zeehond zwaar toegetakeld door een hond. Een dier in Wenduine moest liefst vijf beten verwerken. Opnieuw lanceren kenners daarom een oproep. “Hou uw hond aan de leiband. Het aantal incidenten neemt toe”, aldus Inge De Bruycker.

Lees meer »