Krantenkoppen

Wordt olympisch dorp straks een kleutertuin? Franse topjudoka wil dochtertje bij zich

Moeten atleten de kans krijgen om tijdens de Spelen hun (jonge) kinderen bij zich te houden in het olympische dorp? Het lijkt onhaalbaar, maar het Internationaal Olympisch Comité maakt wel werk van kinderopvang.

Meer krantenkoppen in België

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

Groot deel van Britse stad Plymouth ontruimd nadat onontplofte bom uit Tweede Wereldoorlog ontdekt werd

Zowat 3.250 Britten hebben hun woning in Plymouth tijdelijk moeten verlaten nadat er eerder deze week een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. Die werd naar zee gebracht, waardoor alle gebouwen langs het traject ontruimd moesten worden. Het Britse ministerie van Defensie sprak op X van “een van de grootste evacuaties sinds WOII”.

Lees meer »

Club Brugge verliest op eigen veld van Anderlecht

Anderlecht heeft zondag op het veld van Club Brugge de topper van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2 na een laat doelpunt van invaller Nilson Angulo (90.+1). Het is voor Anderlecht de eerste zege in Brugge sinds mei 2018. De Brusselaars lopen als tweede twaalf punten uit op nummer drie Club Brugge.<br

Lees meer »

Non-binaire tiener om het leven gekomen na vechtpartij op school in Oklahoma, na jaar vol pesterijen: “In elkaar geslagen in wc’s”

In de Amerikaanse staat Oklahoma is ophef ontstaan na het overleden van de 16-jarige Nex Benedict, die zich als non-binair identificeerde en op school in elkaar geslagen werd door oudere meisjes op de toiletten. De tiener werd al meer dan een jaar gepest, zo bleek. De angst in de LGBTQ+-gemeenschap wordt er opnieuw door aangewakkerd.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Premier De Croo pleit om rente op 260 miljard aan bevroren Russische tegoeden in ons land vrij te geven

Lees hier al het nieuws van zaterdag 24 februari over de oorlog in Oekraïne. Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev, naar aanleiding van de tweede verjaardag van de Russische invasie. De

Lees meer »

Francis Degroote: “Carnaval in Brugge is aan heropleving toe”

Op zaterdagnamiddag 24 februari trekt een carnavalsstoet door de Brugse binnenstad. “Er nemen 25 wagens deel, carnaval is aan een heropleving toe in Brugge. Hoog tijd dat het stadsbestuur onze subsidies optrekt”, zegt Francis Degroote, voorzitter van de Brugse Carnavalsraad.
The post Francis Degroote: “Carnaval in Brugge is aan heropleving toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kater Rosse duikt na 1,5 jaar en 40 kilometer van thuis weer op: “Ik had alle hoop al opgegeven. Vanaf nu gaat hij nooit meer buiten”

Het lijkt het scenario van een onwaarschijnlijk verhaal waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Rosse. Nadat het beestje anderhalf jaar geleden niet meer terugkeerde naar zijn thuis in Izegem, werd hij vorige week opgemerkt in het vogelopvangcentrum in Beernem. “Het arme dier zat onder de teken en vlooien en had een ontstoken poep”, zegt Bruggeling Anthony Volcke (43) van de

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het personeel van de Eiffeltoren staakt, omdat het monument in slechte staat verkeert. Slecht nieuws, net in het jaar dat heel de wereld naar Parijs zal kijken….
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »