Krantenkoppen

Zes doden bij crash van klein vliegtuigje in Canada

Zes mensen zijn dinsdag om het leven gekomen in het noorden van Canada toen een klein vliegtuigje neerstortte. Aan boord zaten werknemers van een diamantmijn. Dat zei een bron dichtbij het onderzoek. Een persoon overleefde de crash.

Meer krantenkoppen in België

Aantal werkstraffen blijft hoog in Vlaanderen

De justitiehuizen in Vlaanderen hebben vorig jaar 5.436 nieuwe dossiers voor werkstraffen ontvangen. Daarmee blijven de werkstraffen op hetzelfde hoge niveau als in 2022. Meer dan de helft werd uitgesproken voor verkeersovertredingen. Dat meldt Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V), die daarover cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA).

Lees meer »

8 Limburgse jongeren doen mee in circus- en dansvoorstelling “Beyond the edge: vanavond première in Tongeren

Vanaf vanavond zullen 8 jongeren uit Limburg te zien zijn in een nieuwe voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. De voorstelling is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren.

Lees meer »

Goudsmid Emma (23) is nieuwe voorzitter Jong Unizo

De 23-jarige Emma Baert volgt co-voorzitters Arthur De Veene en Maxime Arslijder op. Emma – dochter van Expo-directeur Chris Baert – combineert werk met haar studies grafische vormgeving. “Als zelfstandig juwelier-goudsmid heb ik twee merkjes opgebouwd: Embrace en RAE.” Emma organiseert daarnaast samen met drie vrienden ‘Nouvelan’ op oudejaar. De geboren en getogen Waregemse toont
The post Goudsmid Emma (23)

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Vlaming is na vier dagen enige deelnemer van zwaarste ultramarathon ter wereld: “Eén atleet had geen kleur meer in zijn vingers”

Vier dagen na de start van de 6633 Arctic Ultra, de zwaarste ultramarathon ter wereld in Canada, is onze landgenoot Chris Seynaeve (43) de laatste overgebleven deelnemer. Hij besloot dinsdagavond onze tijd om als enige nog verder richting poolcirkel te trekken. Zijn prestatie is extra straf omdat de regio het zwaarste weer in weken te verduren krijgt, met temperaturen die

Lees meer »

Supermarkten merken garnalenschaarste

Ook de supermarkten merken intussen de grote schaarste aan noordzeegarnalen, met her en der tekorten in de winkels tot gevolg.
The post Supermarkten merken garnalenschaarste appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In de States spelen ze voor tienduizenden fans, in Ruiselede voor geen 150 man”: swingende blues-toppers zakken af naar Banana Peel

Songwriter en blues-fenomeen Joe Louis Walker was in een mum van tijd uitverkocht en dit voorjaar weet de blues & jazzclub Banana Peel nog enkele wereldberoemde blues-legendes te strikken, zoals Crystal Thomas en Toronzo Cannon. In de States spelen ze op mega-bluesfestivals voor tienduizenden fans, maar in Ruiselede jammen ze voor geen 150 man. Il faut le faire!
The post

Lees meer »

Horner vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag en blijft teambaas van F1-wereldkampioen Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner (50) is vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de renstal via een statement bekendgemaakt. De teambaas van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen ontkende de afgelopen weken in alle talen en een rapport van 150 pagina’s geeft hem nu gelijk. Dat betekent ook dat hij aan het roer blijft van Red Bull.

Lees meer »

UNIZO Kortrijk lanceert eerste namen van nieuw bestuur: “We zoeken nog vrouwelijke ondernemers”

Enkele weken geleden kondigde UNIZO Kortrijk hun comeback aan. Dat deden ze met kersvers voorzitter Pieter-Jan Mollie die de teugels in handen neemt. Al stopt de vernieuwing niet bij de voorzitter. Pieter-Jan koos voor UNIZO Kortrijk voor een geheel nieuw bestuur en lanceert alvast de eerste namen.
The post UNIZO Kortrijk lanceert eerste namen van nieuw bestuur: “We zoeken nog

Lees meer »

STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als

Lees meer »

Niemand wordt er beter van: degradatieduel tussen RWDM en OHL eindigt zonder winnaar

Geen winnaar in het degradatieduel tussen RWDM en OHL (1-1), waarmee vooral de thuisploeg weinig opschiet. Die kwam nochtans verdiend op voorsprong, maar moest alweer op een stilstaande fase een doelpunt incasseren, waardoor het finaal weer niet kon zegevieren: 2 op 27 is de magere buit. OHL parkeert voorlopig op een veilige twaalfde plek met 26 punten, RWDM is veertiende

Lees meer »

Apple trekt stekker uit eigen zelfrijdende elektrische auto

Wie hoopte om op een dag met een Apple Car te kunnen rijden, mag die hoop opbergen. Apple annuleert zijn plannen om een zelfrijdende elektrische auto te bouwen, zo meldt onder meer Bloomberg. Hiermee komt een einde aan een geheimzinnig project dat Apple de afgelopen tien jaar miljarden heeft gekost.

Lees meer »

Duck Fest 2024 in Oudenburg wordt op zondag 5 mei ook een festival met bekende artiesten, zoals Aaron Blommaert, Pauline, De Ketnetband…

Op zondag 5 mei wordt Duck Fest 2024 gehouden op het Evenementenplein Abdij Oudenburg in Oudenburg. Duck Fest 2024 is een evenement, georganiseerd door Rotary Gistel vzw ten voordele van het Kinder Kansen Fonds. Dit jaar organiseert de organisatie Duck Race, een eendenrace in combinatie met een festival voor jong en oud. Dit organiseren ze al sinds 2018.
The post

Lees meer »