Krantenkoppen

Zes doden bij crash van klein vliegtuigje in Canada

Zes mensen zijn dinsdag om het leven gekomen in het noorden van Canada toen een klein vliegtuigje neerstortte. Aan boord zaten werknemers van een diamantmijn. Dat zei een bron dichtbij het onderzoek. Een persoon overleefde de crash.

Meer krantenkoppen in België

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

Vier Belgische militairen vrijgela­ten na massale vechtpar­tij in Noorwegen: toestand slachtoffers nog onduidelijk

De vier Belgische soldaten die dit weekend opgepakt werden na een straatgevecht in Noorwegen zijn zondagavond allemaal vrijgelaten. Dat bevestigt Lena Romestrand van de Noorse politie. Volgens haar is er geen enkele grond die een langere opsluiting van de Belgen rechtvaardigt. De militairen hebben wel het bevel gekregen om het land voorlopig niet te verlaten.

Lees meer »

Controleurs De Lijn pakken minderjarig meisje hardhandig aan: “Ze was bijzonder agressief en verwondde één van hen zelfs”

Een controle op zwartrijden op een bus van De Lijn in Sint-Niklaas is woensdagnamiddag uit de hand gelopen. Op beelden van het incident is te zien hoe een meisje hardhandig aangepakt wordt door twee controleurs. “Ze was bijzonder agressief en verwondde zelfs één van onze controleurs”, zegt de persverantwoordelijke van De Lijn.

Lees meer »

Waze veroorzaakt verkeerschaos door bestuurders langs weggehaalde brug te sturen in Kruibeke: “Grotendeels vrijwilligers brengen alles in kaart”

Voor wie onlangs de afrit Kruibeke/Beveren vanop de E17 nam en daarvoor op de navigatie-app Waze vertrouwde, heeft mogelijk gevloekt achter het stuur. Waze stuurt de gebruikers op dat punt namelijk nog langs de keerbrug, die tijdelijk werd geïnstalleerd als omleiding voor de Oosterweel-werken, maar nu al sinds december is weggehaald. Hoe komt het dat Waze niet altijd up-to-date is?

Lees meer »

Bijna alle Belgische stranden overschrijden Europese drempels: plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers

Belgische stranden overschrijden bijna op alle punten de Europese drempels voor een goede milieutoestand. Dat blijkt woensdag uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt (Open Vld) en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op

Lees meer »

Huiszoekingen in Italië in zaak rond aanslag op Zweden in Brussel

De Italiaanse antiterreurpolitie heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd bij achttien personen die in verband worden gebracht met Abdesalem Lassoued, de Tunesiër die op 16 oktober 2023 twee Zweden doodschoot in Brussel. Het gaat om personen met wie Lassoued contact zou hebben gehad toen hij tussen 2012 en 2016 in Italië verbleef.

Lees meer »