Krantenkoppen

Zes doden en veertien gewonden na explosie tankwagen in Mongolië

Een explosie van een tankwagen heeft in Mongolië het leven gekost aan zes mensen. Veertien anderen raakten gewond. Dat melden de Mongoolse autoriteiten.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ACID PROCES. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zwaar onder vuur na reactie op straf Acid: “Houd toch je mond”

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

Restaurant ’t Hoeveke in Westende, bekend van de gsm-kluisjes, staat te koop

Mike Willems (45) houdt na zestien jaar op met zijn bekende restaurant ’t Hoeveke in Westende. Willems is de man die in 2018 de nationale pers haalde met zijn kluisjes om je gsm daarin te stoppen tijdens het eten. “Als zelfstandige is het er niet gemakkelijker op geworden”, zegt Mike. Zijn restaurant staat nu te koop.
The post Restaurant ’t

Lees meer »

Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem”

Een 58-jarige Nederlander, oorspronkelijk uit Maastricht, riskeert zes maanden cel voor tien nieuwe feiten van afzetterij. Leonard T. pleegde eerder al vijftig gelijkaardige feiten, maar sloeg ook in 2023 nog tien keer toe, onder andere in Koksijde en Nieuwpoort. Hij zit nu in de gevangenis.
The post Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem” appeared first

Lees meer »

Frank Vergucht schenkt 60.000 digitale foto’s aan Stadsarchief

Het fotoarchief van het Brugse Stadsarchief is 60.000 digitale foto’s rijker. Schenker is Frank Vergucht (75), een man die je bijna dagelijks met zijn fototoestel door de stad en omgeving ziet toeren. De schenking is een primeur voor het Stadsarchief, want het is de eerste keer dat de stedelijke dienst een dergelijke grote schenking van digitale beelden ontvangt.
The post

Lees meer »

Ivan Kindt vraagt om financiële steun: “Ik zou graag een beschermbox voor mijn tennisrolstoel kopen”

Ivan Kindt neemt in maart deel aan de kwalificatie van de World Team Cup Wheelchair Tennis in Letland. Het is het eerste buitenlands tornooi waarvoor hij in een vliegtuig stapt. Om zijn zelf vervaardigde tennisrolstoel optimaal te beschermen wil hij een box kopen. Daarvoor is hij op zoek naar financiële steun.
The post Ivan Kindt vraagt om financiële steun: “Ik

Lees meer »

El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk

De werkgroep PetrusPaulus100 organiseert op zaterdag 9 maart om 20 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk een concert met El Grillo in samenwerking met Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’, en met de steun van de Adriaen Willaert Stichting.
The post El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arbeider uit De Panne die zwaargewond raakte bij arbeidsongeval in Nieuwpoort wacht lang herstel

De 50-jarige arbeider uit De Panne die woensdag zwaargewond raakte bij een arbeidsongeval tijdens wegenwerken in Nieuwpoort wacht een lang herstel. De man liep verschillende breuken in het gezicht op toen hij een klap kreeg van een stuk rioolbuis, maar bleek bij aankomst in het ziekenhuis niet in levensgevaar.
The post Arbeider uit De Panne die zwaargewond raakte bij arbeidsongeval

Lees meer »

Heeft Real Madrid Kylian Mbappé wel nodig?

Zeven jaar na het eerste liefdesaanzoek van Real Madrid, zou Kylian Mbappé door de knieën zijn gegaan. De 25-jarige Fransman heeft een contract van vijf jaar getekend in Spanje, schrijft de sportkrant Marca. Maar komt zijn komst te laat?

Lees meer »

Als een echte kampioene: Derwael pakt goud op balk in Caïro, Pinxten maakt met zilver Belgisch feestje compleet

Nina Derwael (23) staat meteen op de afspraak bij haar competitierentree: in de balkfinale van de worldcup in Caïro turnde ze erg sterk en pakte met 13.630 punten zo meteen het goud. De olympische race zet ze al in pole position in met nog drie wereldbekers te gaan. Erika Pinxten (16) maakte met een zilveren medaille het Belgische feestje compleet.

Lees meer »