Krantenkoppen

Zes doden en veertien gewonden na explosie tankwagen in Mongolië

Een explosie van een tankwagen heeft in Mongolië het leven gekost aan zes mensen. Veertien anderen raakten gewond. Dat melden de Mongoolse autoriteiten.

Meer krantenkoppen in België

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

Disney en “Fortnite”-makers dromen van “entertainment-universum” en Belgisch spel “Baldur’s gate 3” doet kassa spellengigant Hasbro rinkelen

Disney heeft bijna anderhalf miljard euro geïnvesteerd in de maker van het populaire videospel "Fortnite" om samen een "entertainment-universum" te creëren. Hasbro verdiende vorig jaar ruim 80 miljoen euro dankzij het succesvolle Belgische videospel "Baldur’s gate 3" en denkt al aan opvolgers. En kan de miljardenovername van Activision Blizzard door Microsoft dan toch nog afgeschoten worden?

Lees meer »

Lucienne en Eddy vieren diamanten bruiloft in Westende

Het college van burgemeester en schepenen van Middelkerke zette Lucienne Verluyten en Eddy Stevens in de bloemetjes ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft. Het koppel uit Westende deelt al 60 jaar lief en leed en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan.
The post Lucienne en Eddy vieren diamanten bruiloft in Westende appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven awards en staande ovatie voor zieke Michael J. Fox op de BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan is zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos en ‘The Zone of Interest’ van Jonathan Glazer kaapten respectievelijk vijf en drie BAFTA’s weg.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

Hoe schatten experts de kansen van Mustii in op het songfestival? “Zal hij live vocaal overeind blijven?”

‘Douze points’ of stranden we in de halve finale? Mustii heeft dinsdagochtend het nummer gelost waarmee hij in mei ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Met ‘Before the party’s over’ brengt de zanger een ode aan het leven. Een nobele ambitie, maar gaat hij daar in Zweden effectief mee scoren? We polsen bij enkele experten hoe zijn de kansen

Lees meer »