Krantenkoppen

Zita Wauters schittert in zelfontworpen jurk op rode loper MIA’s, Fien Germijns gaat voor Belgisch

Vanavond wordt het een waar feest in het Sportpaleis: voor de zestiende keer worden er de MIA’s (Music Industry Awards) uitgereikt. Bekend Vlaanderen zakt massaal af naar Antwerpen. De eerste gasten stromen toe op de rode loper, bewonder hier hun outfits.

Meer krantenkoppen in België

Crisis bij rechtbanken: vicieuze cirkel van te weinig rechters en te veel dossiers raakt niet doorbroken

Een magistraat in het hof van beroep zou maar liefst 50,9 uur per week moeten werken om binnenkomende dossiers effectief tijdig rond te krijgen. Dat blijkt uit een rapport van het College van hoven en rechtbanken. Nadat het gerecht minister van Justitie Paul Van Tigchelt verplichtte om meer dan tachtig vacatures voor rechters en magistraten te publiceren, trekt het nu

Lees meer »

Waarom eerste commerciële maanlanding pakjes en internet naar de maan zal brengen

De eerste succesvolle commerciële maanlanding van afgelopen nacht betekent de start van een nieuw ruimtevaarttijdperk. Bedrijven haasten zich om als eerste elektriciteit, internet en – jawel – zelfs pakjesbezorging aan te bieden op de maan. Surfen we binnenkort écht met onze smartphone vanop de maan? En gaan we er als toerist op reis kunnen? “Het wordt een grote speeltuin”, zeggen

Lees meer »

Dameskledingzaak Friandise opent tweede zaak met betaalbare kinderkleding voor meisjes: “Aanbod in onze regio is te beperkt”

Dameskledingzaak Friandise, die ondertussen al elf jaar gevestigd is in de Bruggestraat in Tielt, krijgt er een klein zusje bij. Zaakvoerder Sarah Vanthournout opent op 24 februari aan de overkant van de bestaande winkel een tweede zaak met kinderkleding.
The post Dameskledingzaak Friandise opent tweede zaak met betaalbare kinderkleding voor meisjes: “Aanbod in onze regio is te beperkt” appeared first

Lees meer »

Starbucks lanceert nieuwe koffie: varkensvleeslatte

Na de koffie met olijfolie pakt de Amerikaanse koffieketen Starbucks alweer uit met een nieuwe opvallende koffiesmaak: varkensvlees. In de Chinese filialen van de keten kan je sinds kort een hartige latte bestellen, speciaal uitgebracht om het Chinees nieuwjaar te vieren.

Lees meer »

Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft maandag zijn derde seizoenszege geboekt in de openingsetappe van de UAE Tour, een zevendaagse rittenkoers voor de WorldTour in de Verenigde Arabische Emiraten. In de straten van aankomstplaats Liwa was Merlier de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speciaal jaar voor opa en kleindochter: “We vieren allebei voor 19de keer onze verjaardag”

Daniël Depoortere is een schrikkelkind. Volgende donderdag 29 februari mag hij pas voor de 19de keer ‘officieel’ zijn verjaardag vieren. Het toeval wil dat zijn jongste kleinkind Britt dit jaar ook 19 wordt en dat wilde ze niet zomaar laten passeren. “Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dezelfde leeftijd hebben als hun grootvader”, lacht Britt.
The post Speciaal jaar

Lees meer »

“Ik doe dit niet alleen voor Astrid en Natalia”: Wim (43) toont zich in tv-programma vriendelijkste buurman van Vlaanderen

Van ‘beschamend’ tot ‘ongeloofwaardig’. Astrid Coppens (41) en Natalia Druyts (43) krijgen er op sociale media stevig van langs na de eerste aflevering van ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’. Wél veel lof is er voor de hulpvaardige buurman Wim Wouters (43) uit Turnhout. Hij schiet de BV’s te hulp om elf huizen verderop het gras af te rijden. Is

Lees meer »

Rijksweg van Roeselare gedeeltelijk afgezet om vrachtwagen weg te takelen

De Rijksweg van Roeselare tussen de Moorseelsesteenweg en Meensesteenweg wordt tot 11.30 uur afgezet. “In de richting van de Meensesteenweg moet een vrachtwagen getakeld worden, waarvan de as afgebroken is. En daar hebben we beide rijvakken voor nodig, daarom moet het verkeer in die richting plaatselijk omrijden”, zegt Carl Vyncke, woordvoerder van politiezone Riho.
The post Rijksweg van Roeselare gedeeltelijk

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch paradepaardje uit de lucht geschoten boven Zee van Azov” – België investeert 150 miljoen euro in heropbouw Tsjernihiv

De Oekraïense luchtmacht beweert boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. België gaat de komende vier jaar 150 miljoen euro opzijzetten voor de heropbouw van de Oekraïense stad Tsjernihiv. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »