Krantenkoppen

Zonneland en co. stoppen ermee – Gelukkigste Vlamingen wonen in Sint-Martens-Latem

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

Meer krantenkoppen in België

Twaalfde bierfestival KSA Grensvuur Wervik is opnieuw een schuimende topeditie

De ondertussen al twaalfde editie van het streekbierfestival van KSA Grensvuur in de stadszaal Oosthove in Wervik werd opnieuw een groot succes. Op de tafels lag weer een verzorgde biergids en was er dit keer een aanbod van maar liefst twintig bieren die voor de eerste keer te proeven waren.
The post Twaalfde bierfestival KSA Grensvuur Wervik is opnieuw een

Lees meer »

Astrid en Natalia leven in nieuw programma ‘Back to reality’ als alleenstaande mama’s: “We hebben zélf de afwas gedaan”

“Ik voelde echt paniek bij de start, en was voortdurend aan het rekenen.” Voor Astrid Coppens – die haar tv-comeback definitief heeft ingezet – werd ‘Astrid en Natalia back to reality’ een programma dat ze niet snel zal vergeten. Een maand lang leefde het duo als alleenstaande mama’s met een minimumbudget. Ook voor Natalia bleef de ervaring nazinderen. “We zijn

Lees meer »

Oostendse UiTPAS-houders schenken 400 filmtickets aan sociale partners

De stad Oostende organiseerde voor de vierde keer een UiTPAS-omruilactie voor het goede doel. UiTPAS Oostende is dé vrijetijdspas waarmee je voordelig aan vrijetijdsactiviteiten deelneemt. Houders van een UiTPAS werden opgeroepen om 10 UiTPAS-punten te doneren. Per 10 punten werd een filmticket geschonken aan een kind of jongere uit een kwetsbare thuissituatie. Er werden 4.000 punten gedoneerd door 215 gulle

Lees meer »

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

45 dagen rijverbod en boete voor beschonken automobilist na ravage

Een 32-jarige Hongaarse automobilist liep voor de Kortrijkse politierechtbank een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 45 dagen op. Langs de Larstraat in Lauwe (Menen) richtte hij met zijn Range Rover en met 2,32 promille alcohol in het bloed een ravage aan. Aan een alcoholslot ontsnapte de man.
The post 45 dagen rijverbod en boete voor beschonken automobilist

Lees meer »

Stevige knauw voor Lotto Dstny in puntenjacht: alleen dagzege Maxim Van Gils telt in Ruta del Sol, geen punten voor ‘eindzege’

Een stevige knauw voor Lotto Dstny in hun strijd om punten om weer in de World Tour te geraken. Maxim Van Gils won vorige week de tijdrit van amper vijf kilometer, en daarmee ook de hele Ruta del Sol, waar heel wat ritten waren geschrapt. In principe goed voor heel wat UCI-punten, maar de wielerorganisatie steekt daar een stokje voor.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tweede grootste ziekenhuis van Gaza volledig buiten werking: “Doodvonnis voor honderdduizenden Palestijnen”

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.
The post Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde meer deelauto’s in een jaar tijd in Vlaanderen

Het voorbije jaar heeft autodelen in Vlaanderen een sterke groei gekend. Eind 2023 waren er 4.159 deelauto’s, of een derde meer dan het jaar ervoor. Dat schrijft De Zondag op basis van Autodelen.net, dat in opdracht van de Vlaamse overheid de cijfers bijhoudt.

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »