Krantenkoppen

▶ Daalt mijn loon in januari als ik een bedrijfswagen op diesel heb?

Waar gaat de discussie over de belastingen op diesel- en benzinebedrijfswagens precies over? Zal ik meer moeten betalen voor mijn bedrijfswagen? En zal mijn loon stijgen als ik een elektrische bedrijfswagen heb? Economiejournalist Robbe van Lier beantwoordt vijf vragen.

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuwe kunstgalerij mARTine in Jan Mahieustraat

Kunstgalerijen in Roeselare zijn op één hand te tellen. Op nummer 18A in de Jan Mahieustraat opende Martine Houtsaeger deze week haar mARTine, een vervolg op de pop up-galerij van vorig jaar in de Delaerestraat.
The post Gloednieuwe kunstgalerij mARTine in Jan Mahieustraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Het eerste interview met Kenza Ameloot als Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

Kenza Ameloot (22) uit Sint-Amandsberg kroont zich tot Miss België 2024. Van die ongelooflijke kans wil ze het komende jaar gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft.“Ik was zelf het ‘anders’ kindje”, vertelt Kenza in een eerste interview na de kroning. “Om te kunnen helpen moet je naar een kind luisteren en dieper

Lees meer »

Céline haalt goud op Michel Servaiswedstrijd

Komen-Waasten is een kampioene rijker. Céline Boucq, de 17-jarige studente aan de Komense hotelschool, slaagde erin om goud binnen te halen tijdens de Michel Servaiswedstrijd. De internationale competitie, waarbij deelnemers uit verschillende Europese landen het tegen elkaar opnemen, moet het horecatalent van de toekomst in de verf zetten. Tijdens zeven verschillende opdrachten, zoals het versnijden
The post Céline haalt goud

Lees meer »

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021, waarmee Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet zou hebben overtreden.

Lees meer »

ANALYSE. De ene nam hem in bescherming, de andere ging bewust lekken: hoe machtsstrijd bij Red Bull zaak-Horner op de spits dreef

“Is papa dit jaar braaf geweest, kindjes?” Sommigen dachten van niet, maar blijkbaar was hij dan toch niet stout. Christian Horner mag blijven als teambaas bij Red Bull. Omdat zijn gedrag de grens dan toch niet overschreed? Of omdat er meer aan de hand was? “Als je op een beer schiet en mist, moet je beseffen dat hij achter je

Lees meer »

Steeds meer “eeuwige” PFAS-chemicaliën in Europees fruit en groenten: enkel Nederland doet het slechter dan België

Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »

Geen breuken in rug bij Vanheusden: Standard-speler moet wel in ziekenhuis blijven en krijgt morfine tegen hevige pijn

Voorzichtig goed nieuws over Zinho Vanheusden. De verdediger van Standard, die tijdens het duel tegen Union slecht neerkwam, zou geen breuken in de rug hebben opgelopen. De aanvoerder van de Rouches heeft wel veel pijn, die waarschijnlijk komt van een hernia. De Limburger moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen, waar hij morfine krijgt tegen de pijn.

Lees meer »