Krantenkoppen

28 procent van leerlingen in BSO spreekt thuis geen Nederlands, in ASO 16 procent

In het beroepssecundair onderwijs (bso) spreekt 28 procent van de leerlingen thuis geen Nederlands. In het algemeen (aso), kunst (kso) en in het technisch secundair (tso) is dat respectievelijk 16, 12 en 18 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Meer krantenkoppen in België

Batibouw lokt bijna 175.000 bezoekers

Bijna 175.000 bezoekers zijn afgezakt naar Brussels Expo voor de 65ste editie van Batibouw. Dat melden de organisatoren zondag, op de laatste dag van de bouwbeurs. Ze hebben het in een persbericht over “een “groot succes, na een verwoestende COVID-19-crisis en een aantal mindere edities”.

Lees meer »

Hulste krijgt meer bomen

Vrijdag en zaterdag werden er aan de Muizelstraat in Hulste meerdere bomen geplant. Een volgend groot plantmoment is op 9 maart aan de Waregemesestraat.
The post Hulste krijgt meer bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongeval met twee wagens en lijnbus zorgt voor hinder in Roeselare

Op het kruispunt van de Rijksweg met de Oekensestraat in Roeselare gebeurde er maandag omstreeks 17 uur een ongeval waarbij twee wagens en een bus van de Lijn betrokken waren. Een iemand geraakte bij het ongeval lichtgewond.
The post Ongeval met twee wagens en lijnbus zorgt voor hinder in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

“Wat weerhoudt premier De Croo ervan om zelf meer te doen dan symboliek te verkopen?”

Als de oorlog in Oekraïne op symboliek zou worden gewonnen, dan waren de Russen al lang uit het land verdreven. Afgelopen weekend, twee jaar na de grootschalige invasie, brachten verschillende Europese leiders een bezoek aan Kiev. Voorop liepen Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en onze premier Alexander De Croo, die door het Europese voorzitterschap van ons land zes maanden

Lees meer »

Dat hij zo veel drugs in zijn lichaam had, deed alarmbellen afgaan: Belgische topspeurder mogelijk vergiftigd

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op

Vanaf maart zal Doreen Peursum (34) actief zijn met Snouwy’s Place in het trimsalon van haar vriendin Stephanie Deprez in Vlamertinge. Naast het trimmen focust ze zich op huisdierenoppas en uitlaatservice in de regio.
The post Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op appeared first on KW.be.

Lees meer »